01/17/19 18:42
(http://budnavarna.bg/)

Запълват набързо пресни дупки, демонтират умна пешеходна пътека (снимки)

След като варненските медии алармираха, че улица “Г. Бенковски” е цялата в дупки само месец след последния слой асфалт, наблюдателни варненци забелязаха как те се запълват по тъмно.

 

Случващото се предизвика вълна от негодувание и потърсихме отговор на въпроса.

 

От общината отговориха така: “Констатирано е наличието на възникнали дефекти в положената настилка от неплътен асфалтобетон. Съставен е констативен протокол за възникналите дефекти и са дадени конкретни указания и срокове за отстраняването им, което е за сметка на фирмата – изпълнител. Както уточнихме вече, последният износващ слой асфалт по цялата улица ще бъде положен през пролетта, при подходящи температурни условия.”

 

Големи дупки се появиха само месец след първоначалното асфалтиране.

 

“Ремонтът на малкия участък не е свършил, продължава като се стопли времето”, допълниха от пресцентъра.

 

Остават въпросите за качеството на първия слой – т.н. биндер, който явно не издържа на натоварването и ниските температури. Фирмата, която ремонтира участъка е “Инжстройинженеринг ЕООД”. Пиарът Антония Самоходова не видя нищо смущаващо в казуса и коментира, че всичко е в реда на нещата, участъкът е в ремонт и се работи.

Относно т. н. умна пешеходна пътека от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ отговориха, че съоражението е пилотно, с цел да се тества издръжливостта при зимни условия. “По време на полагане на последния износващ слой асфалт по цялата улица, пътеката със светлините модули ще бъде демонтирана и монтирана, като разходите са за сметка на фирмата изпълнител.”

 

По проект са изградени 15 броя нови отводнителни шахти с нормална проводимост, чиято равнинност ще бъде постигната след полагане на пласта от плътен асфалтобетон.

източник: Нова Варна

Материалът Запълват набързо пресни дупки, демонтират умна пешеходна пътека (снимки) е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване