01/17/19 10:28
(http://pik.bg)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: БСП пак спретна донос срещу управляващите пред прокуратурата (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: БСП пак спретна донос срещу управляващите пред прокуратурата (ОБНОВЕНА)

Депутатите от БСП спретнаха пореден донос до прокуратурата срещу управляващите. От БСП обясниха, че става дума за договор за съвместно командване на силите за охрана с външна фирма. Това според тя е ощетяване на Министерство на отбраната. 

"В близост до тези поделение живеят хора, които могат да бъдат засегнати, ако стане инцидент. Договорът е нарушен и това не може да продължава, затова внесохме сигнал да прокуратурата. Трябва да стане ясно как се охраняват тези поделения и има ли опасност за хората живеещи наоколо", заяви Милко Недялков.

Стойността на договора е над 4, млн. лв. годишно за 5 години. Това са над 20 млн. лв., които излизат от министерството.- Досега това е правено от военните, а сега частна фирма ще взима тези пари и ще се плаща и ДДС. Изискването било охраната да е въоръжена, но според БСП тя била невъоръжена. "А пазят оръжие в големи размери. Вече има инциденти и външни лица са нападнали охранител край Ловеч", обяви той. Според него охранителите нямали оръжие, което било нарушение на договора. 

Към сигнала от БСП предоставили и подписка на хора от районите около 12-те поделения за проблемите, които може да възникнат, ако не се охраняват поделенията нормално.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване