01/17/19 09:10
(http://budnavarna.bg/)

Промишлеността и услугите движат придобиването на дълготрайни материални активи във Варна

През 2017 г. разходите за придобиване на дълготрайни материални активи (ДМА) във всички сектори на икономиката на област Варна са 1 266.0 млн. лв. и в сравнение с предходната година се увеличават с 33.1%.

Това съобщиха от Териториално статистическо бюро-Североизток.

Най-голям обем инвестиции в ДМА са вложени в промишления сектор – 597.6 млн. лв. и в сектора на услугите (търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство) – 275.2 млн. лева. През 2017 г. тези сектори заедно формират 68.9% от общия обем разходи за ДМА.

В сектор „Строителство” инвестициите за ДМА са 102.6 млн. лв. и са с 19.6% по-малко в сравнение с 2016 година.

През 2017 г. в структурата на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи по видове се наблюдава нарастване на направените инвестиции в машини, производствено оборудване и апаратура, като относителният им дял нараства с 11.6 пункта в сравнение с предходната година.

Източник: moreto.net

Материалът Промишлеността и услугите движат придобиването на дълготрайни материални активи във Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване