01/18/19 08:43
(http://budnavarna.bg/)

Варненски ученици ще представят България на Световното първенство по футбол

Миналата година футболният отбор на VII СУ ”Найден Геров” се нарежда на призовото второ място в националните ученически игри 2018г. и получава възможност да представи България на Световното ученическо първенство по футбол, което тази година ще се проведе в Белград, Сърбия в периода 06- 14.04.

Участието на варненските футболисти ще организира и координира Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ), която провежда ежегодните Ученически игри. Министерството на младежта и спорта ще покрие пътните разходи и таксата за участие, но престоят на момчетата в Белград трябва да се финансира със собствени средства, които училището и семействата им не могат да осигурят.

Разходите за нощувки и храна на отбора възлизат на общо 17 600 лв., като 5 000 лв. от тези средства ще бъдат предоставени от Община Варна, други 1 000 лв. са дарени от родител на възпитаник на училището и още 1 000 лв. ще бъдат осигурени от управата на ПФК „Черно море“.  Оставащата сума, необходима за участието на отбора в Световното първенство, е 10 600 лв.

Ученици и родители започват кампания за набиране на средства, защото знаят,че младежите ще представят не просто своето училище, а Варна и България и то на първенство, в което ще вземат участие около 30 държави от цял свят. Предвид досегашните успехи на отбора, няма съмнение, че момчетата имат и талант, и спортен хъс да станат претенденти за световната титла.

Вече няколко поредни години училищният отбор на VII СУ „Найден Геров“ е победител в Областно първенство на Ученическите игри и представя Варна на ежегодното Републиканското първенство в Етрополе.  През 2017г. стават трети в България, а среброто през 2018г. ги класира за Световното първенство в Сърбия. По-голямата част от учениците, под ръководството на учителя по ФВС Стефан Дончев, са футболисти и от юношеския отбор на ПФК Черно море -претендент за купата на България.

Всички, които желаят да подпомогнат участието на младите спортисти в Световното първенство,могат да го направят на място в VII СУ „Найден Геров“, където е поставена дарителска кутия или чрезсъвместната дарителска банкова сметка, открита отродителите:
IBAN BG83UNCR70001523430621
BIC UNCRBGSF
Георги Дамянов Дамянов 

За въпроси и повече информация, можете да се обръщате към:
Ръководителите на отбора:
•    Стефан Дончев – учител по ФВС в VII СУ «Найден Геров» и треньор на отбора.
•    Жасмина Тошева – учител по ФВС в VII СУ «Найден Геров».
Представителите на родителите:
•    Мария Тодорова – 0897726670
•    Георги Дамянов – 0877013444

 Източник: varnautre.bg

Материалът Варненски ученици ще представят България на Световното първенство по футбол е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване