01/18/19 21:35
(http://pik.bg)

След 10-годишна сага бутнаха незаконна къща в Пловдив

След 10-годишна сага бутнаха незаконна къща в Пловдив

Двуетажна къща на булевард "Пещерско шосе" 33, която е залепена за съседна кооперация, беше съборена днес преди обед със заповед на ДНСК.

Преди багерът да бутне постройката, от сградата бяха изнесени вещите, защото собственикът е отказал да освободи имота. Заповедта за събарянето е от 2010 г. и е издадена заради констатираните нарушения при строежа, обясниха от Дирекцията за строителен контрол.

През всички тези години собственикът отчаяно се е борил в съда, за да си спаси къщата, но окончателно е загубил битката в началото на януари, когато последната съдебна инстанция постановила решение в полза на държавната институция, разказва за случая "Марица".

"През 2010 г. незаконното строителство беше в правомощията на ДНСК и районните дирекции, затова оттам е издадена заповед за премахването на сградата. Ние изпратихме представител на администрацията да пази вещите на собственика, докато той си ги прибере", каза кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване