01/18/19 16:45
(http://pik.bg)

Съдът остави зад решетките 67-годишната Веска, убила 73-годишния си съпруг

Съдът остави зад решетките 67-годишната Веска, убила 73-годишния си съпруг

Окръжният съд в Пловдив остави зад решетки 67-годишната Веска Хаджиева. Спрямо жената е повдигнато обвинение за убийството на 73-годишния ѝ съпруг. Деянието е извършено на 13 януари в с. Труд - престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс. Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Прокуратурата поиска задържане под стража спрямо Хаджиева заради убийството. Разпитани са множество свидетели и от събраните доказателства е видно, че е именно Хаджиева е извършила престъпението, аргументираха се от държавното обвинение.

Адвокатът на Хаджиева заяви, че повереницата му няма да се укрие предвид възрастта и здравословното си състояние, няма опасност да извърши ново престъпление и поиска по-лека мярка - подписка.

"Искам по-лека мярка. Прекарах операции на хранопровода, под дясната плешка имам карцином", каза самата Хаджиева, цитирана от Plovdiv24.bg.

В съдебната зала стана ясно още, че жената дори е отишла на работа в деня на убийството. След като е удушила мъжа си, Хаджиева е бърсала с кърпа, за да скрие следите си. Самата тя е обяснила това. С жертвата са имали дете - Костадин, който е починало преди 4-5 години.

В крайна сметка съдът прецени, че Веска Хаджиева е извършила престъплението. Така съдия Маркова остави Хаджиева в ареста. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване