01/18/19 05:38
(http://www.clubz.bg/)

Чиста победа и осминафинал за Григор Димитров

Италианецът Томас Фабиано, №102 в света, не се оказа голямо препятствие за Григор Димитров, който спечели със 7:6(5), 6:4, 6:4 и е на осминафинал на Откритото първенство на Австралия.

Първата ни ракета за пети път от общо девет участия ще играе във втората седмица на турнира. Така той изравни рекорд на Катерина Малеева и отново показа, че в Мелбърн се представя най-силно в Гранд слам. 

Малко по-късно Григор ще научи съперника си в следващата фаза - Андреас Сепи (Италия) или Франсис Тиафо (САЩ), които играят в момента.

За първи път от началото на надпреварата Гришо не даде сет на своя опонент.

Първият сет вървеше със солидна игра от страна на сервиращите, които дадоха много малко точки от другата страна на мрежата. В шестия гейм Григор получи три възможности за пробив и се възползва още от първата - на нула.

Още в следващия гейм обаче 102-ият в света отвърна на предизвикателството. На свой ред той стигна до цели три възможности, българинът отрази първите две, но след това прати топката в мрежата. Малко след това Фабиано изравни.

До края на сета ситуацията на корта не се промени - сервиращите бяха стабилни. Така се стигна до тайбрек, в който Димитров започна с минипробив, загуби го бързо, но в крайна сметка запази нервите си и при 6:5 успя да се възползва на свой начален удар и поведе с 1:0.

Първият сет не беше перфектен за българина. Той редуваше чудесни изпълнения с непредизвикани грешки, направи две двойни.

Вторият стартира отлично за него - с брейк на 15 след отличен форхенд по диагонала. Григор затвърди с лекота. В шестия гейм - при 3:2 за нашия тенисист, се случи нещо неочаквано, предвид събитията на корта - той допусна пробив.

В следващия гейм италианецът изпитваше нервност, нашият състезател получи две точки за пробив и при втората грабна шанса след изумително разиграване. Двамата си деляха инициативата, Димитров няколко пъти демонстрира отлична защита и приключи точката с великолепен прехвърлящ удар - 4:3. Не закъсня и 5:3 с гейм на нула.

След размяна българинът поведе с 2:0 след 6:4. Въпреки колебанията, добър сет за първата ни ракета. След края му и преди третия хасковлията поиска да се прибере в съблекалнята, за да се преоблече, но съдийката на стола не му позволи.

В третия сет, който до момента вървеше равностойно, Димитров дочака момента си при 3:3, реализира брейк още от първата възможност и след това довърши срещата без проблеми.

Очаквайте подробности и снимки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване