01/18/19 13:49
(http://offnews.bg)

Явлението Аманда Анисимова е дъщеря на руски емигранти, които нямат нищо общо с тениса

Едва на 17 години американката Аманда Анисимова стигна до 1/8-финалите на турнира от Големия шлем - Открито първенство на Австралия. Тя изненада 11-ата в световната ранглиста Арина Сабаленка от Беларус след 6:3, 6:2.

Така Анисимова стана най-младата американка в тази фаза на турнир от Големия шлем от 1998 година насам, когато Серина Уилямс направи това на "Ролан Гарос". За тийнейджърката това е първо участие в надпреварата при жените в Мелбърн и победата днес е сериозна заявка за светло бъдеще. Какво обаче е миналото на 17-годишната тенисистка?

Родителите й емигрират от Русия в САЩ няколко години преди тя да се роди, за да дадат на децата си по-добри условия за живот. Те се занимават с финансова и банкова индустрия, като нито един от тях няма общо с тениса на високо ниво.

Аманда е родена в Ню Джърси през 2001 година. Тя има по-голяма сестра Мария, която играе колежански тенис за Университета на Пенсилвания. Малката Анисимова започва да се занимава с този спорт още на 3-годишна възраст, а нейн треньор е баща й - Константин. Майка й, Олга, също помага в подготовката. 

Семейството на Аманда се мести във Флорида, за да има повече възможности да се развие и да намери качествени треньори. Ник Савиано започва да работи с нея, когато тя е на 11 години, а Макс Фомин, става нейн пътуващ треньор.

Впоследствие тя сига до финала на младежкия "Ролан Гарос" през 2016, а година по-късно печели US Open при девойките.

В края на миналата година Аманда Анисимова става най-младата тенисистка, която е сред първите 100 в световната ранглиста при жените. В момента тя се намира на 87-о място в подреждането на WTA.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване