01/23/19 11:05
(http://offnews.bg)

Изтребителите за България ще се произвеждат в САЩ

Американската корпорация Локхийт Мартин излезе с официално опровержение на информацията, че бъдещите изтребители за родните ВВС ще бъдат произведени в Индия.

“Изтребителите Ф-16 Блок 70 за България, които са най-новата версия на знаменития еднодвигателен боен самолет на НАТО, ще бъдат произведени в завода на Ф-16 на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина, където ще бъдат построени и самолетите за Бахрейн и Словакия", заявяват от компанията производител.

Оттам уточняват, че изобщо не е бил обсъждан вариант самолетите за бойната ни авиация да се правят на друго място.

"Не сме планирали, нито пък сме предлагали Ф-16 за България да се произвеждат в която и да е друга страна, включително Индия”, каза Джeймс Робинсън, директор "Международно бизнес развитие на F-16" в Lockheed Martin.

Компанията е базирана в Бетесда, щат Мериленд, САЩ. За нея работят близо 100 000 служители в цял свят и работи основно в областта на проучването, проектирането, разработването, производството, интегрирането и поддръжката на високо технологични системи, продукти и услуги.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване