01/23/19 09:54
(http://budnavarna.bg/)

Кампания събра 30 000 лева за дом за възрастни хора във Варна

За 12-а поредна година младежката доброволческа организация PTPI „Делфините“ – Варна проведе благотворителната си коледна кампания в морската столица. Както всяка година, те набираха средства за избраната от тях кауза чрез продажбата на ръчно направени коледни картички. Подготовката започва месеци преди празниците, като в изработването на картичките се включват както много младежи от организацията, така и хора от цялата страна, пише НПО-портал.

„Стотици хора станаха част от процеса на изработване на картички, а хиляди си купиха от тях. Благодарение на платформата TimeHeroes кампанията ни успя да достигне до хора от цяла България и всеки ден получавахме колети с картички от всички кътчета на страната. И не само от България. В Германия бивши членове на „Делфините“ организираха студентско благотворително парти, на което бяха събрани 1500 лева“ – споделя Габриела Чанова, PR на организацията.

В продължение на 9 дни, преди Коледа, младежите продават от сутрин до вечер картичките с кауза на специални щандове в големи търговски вериги във Варна.

„Целият ни труд се отплати, а резултатът е 30 000 лева, с които ще купим медицински легла и други необходими мебели за Дом за възрастни хора „Гергана“ в курорта „Св. св Константин и Елена“. Ние в „Делфините“ имаме планове и след като направим дарението да посещаваме възрастните хора в дома и да поддържаме връзка с тях – така, както правим с децата от ЦНСТ „Изгрев“, където също сме дарявали. Въпреки че често бяхме критикувани относно избора ни на кауза, ние сме убедени, че тазгодишната е също толкова специална и важна, колкото всяка друга от изминалите 11 години.

Защо го правим ли? Защото виждам смисъла във всичко това. В това да влезеш по светло на продаваш картички и да се прибереш у дома изтощен часове по-късно. Виждам смисъла в това да се боря за нещо, в което вярвам, и да съзнавам, че аз самата мога да означавам промяна“ – допълва Габриела.

Източник: moreto.net

Материалът Кампания събра 30 000 лева за дом за възрастни хора във Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване