01/23/19 13:18
(http://offnews.bg)

Новак Джокович попълни карето на полуфиналистите в Мелбърн

Световният номер 1, Новак Джокович, се превърна в последния полуфиналист на Откритото първенство на Австралия. Той имаше за съперник японеца Кей Нишикори, който се отказа при резултат 6:1, 4:1. Двамата престояха на корта само 49 минути.

За всичките 12 гейма Нишикори записа 28 непредизвикани грешки преди натрупаната, в хода на турнира, умора да даде своето отражение. Топката непрекъснато излизаше в аут след прекалено агресивната игра, с която опита да компенсира лошото си движение. 

За Ноле не представляваше проблем да доминира в срещата, записвайки 14 уинъра и едва 9 грешки. Неговият сервис също бе далеч по-ефективен, тъй като му печелеше 85% от разиграванията на първо подаване, докато Нишикори успяваше в едва 48% от случаите. Още по-голяма бе разликата при втори начален удар - 89% срещу 36%.

След края на първия сет японският тенисист поиска медицински таймаут, но и това не му помогна. Сърбинът безмилостно го проби на 0 още в третия гейм, а след следващия пробив Нишикори реши, че няма смисъл да продължава срещата и се отказа.

В петък Новак Джокович ще се изправи срещу Лука Пуй от Франция в спор за място на финала. Срещата ще започне в 10:30 българско време, а другият полуфинал ще противопостави Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване