01/23/19 09:14
(transmedia.bg)

Партията на Валери Симеонов спира преговорите с ВМРО за общо явяване на евроизборите

 

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) прекратява  преговорите с ВМРО за общо явяване на европейските избори. Това се посочва в декларация на партията на Валери Симеонов, разпространена от пресцентъра ѝ в сряда.

„В последните дни за пореден път станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията“, се посочва в декларацията.

От НФСБ настояват ръководството на ВМРО да даде обяснения за медийните си изяви.

Коалицията между ВМРО, НФСБ и „Атака“ се тресе от скандали през последните месеци. Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не присъства на коалиционните съвети, а сега става ясно, че и преговорите между Красимир Каракачанов и Симеонов се прекратяват.

По-късно Симеонов обясни пред журналисти в парламента, че коалицията може да се разпадне във всеки един момент и никога не е имало решение за общо явяване на евроизборите.

Освен това той каза, че не би подкрепил кандидатурата на Ангел Джамбазки от ВМРО за евродепутат.

От НФСБ посочват, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов си е позволил да дава оценки на партийните позиции на своите партньори за избор на нов боен самолет, които определил като „несериозни“.

”За разлика от него, ние не определяме като „несериозен“ пълния обрат в позицията му по същия въпрос. Коалиционните отношения изискват уважение и приемане на чуждото мнение”, посочват от НФСБ.

Освен това Каракачанов упрекнал партньорите си, че „се ослушвали“, когато решил „да се захване“ с циганския въпрос, въпреки категоричната подкрепа изразена от Валери Симеонов в позиция по БНТ на 17 януари.

”Каракачанов като вицепремиер по обществения ред и сигурността остана пасивен и безмълвен при по-взривоопасните конфликти в Асеновград и кв. „Шекер махала“ в Пловдив. Етническите сблъсъци бяха предотвратени с активната намеса на Валери Симеонов (тогавашен вицепремиер) от местната власт и МВР“, се посочва още в декларацията.

От НФСБ отбелязват, че няколко дни по-късно – на 22 януари, от ВМРО са излезли с поредна декларация, с която хвърля упреци върху своите колеги и издига „оригинални“ законодателни и управленски политики, преписани от програмата на НФСБ и Патриотичния фронт (ПФ).

„Странно за управляваща партия звучат лозунги като „български паспорти за всички българи по етнически произход без чакане, бумащина и корупционни схеми“, когато за това отговарят представители на ВМРО в изпълнителната власт. По същия начин звучи и призивът за „реализиране на ревизията в инвалидните пенсии … „!? За сведение на колегите ни от ВМРО ревизията в инвалидните пенсии се „реализира“ вече 6-и месец чрез Наредбата за медицинската експертиза, изготвена и прилагана с активното участие на представители на НФСБ в изпълнителната власт”, посочват от партията на Валери Симеонов.

 

Освен това НФСБ не приема и искането на ВМРО от преди ден, управлението да се съсредоточи около приоритетите ѝ.

”Без да коментираме останалите спорни текстове, общото впечатление е не за декларация на коалиционен партньор, а за манифест на малка опозиционна партия, събираща електорат за предстоящи избори“, отбелязват от НФСБ.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване