01/23/19 14:05
(http://offnews.bg)

Петима души от икономическа полиция към 4-то РПУ са задържани за рекет

Специализираната прокуратира е задържала петима души от икономическа полиция, служители на столичното 4-то РПУ, занимаващи се с корупционна дейност, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Според разследващите задържаните, които предстои да бъдат обвинени за участие в организирана престъпна група, са изнудвали дребни собственици на заведения в района на 4-то РПУ, като са искали т.нар. "такса спокойствие".

От Специализираната прокуратура твърдят, че полицаите от икономическа полиция са искали различни по размер суми, за да стопират проверки. Били са водени и преговори за подкупи. 

Иван Гешев посочи, че разследването е извършено от службите на МВР, които в последствие са се свързали с прокуратурата. "Изключително неприятно е да работиш с колеги, но тези проблеми трябва да бъдат в някакви здравословни рамки. Това нещо ще е доста здравословно за цялата правоохранителна система", заяви още Гешев пред журналисти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване