01/23/19 12:06
(http://pik.bg)

Социолози за смях! Как Корнелия поведе на Бойко в мечтите на члена на БСП Юрий Асланов

Социолози за смях! Как Корнелия поведе на Бойко в мечтите на члена на БСП Юрий Асланов

Някои социологически агенции нямат никакъв проблем да станат за смях, само и само да обслужат политическата сила, която им плаща.

АФИС например току-що разпространи изследване, в което ГЕРБ и БСП са на крачка една от друга с разлика от 1,2% в полза на БСП. Да се чудиш и маеш как се е получил този разултат. Но като погледнеш следващите в класацията, веднага разбираш - там е мерена и политическа сила, която не съществува вече 2 години. 

Това е Реформаторският блок, който беше партньор в предишното управление на ГЕРБ и веднага след предсрочното прекратяване на мандата, когато Борисов хвърли оставка след президентските избори, той се разпарна.

От него първо излезе ДСБ на Радан Кънев, сега на Атанас Атанасов, а изобщо на Иван Костов, после ДБГ на Меглена Кунева, после партията на Светльо Витков и накрая си остана едно голо СДС, но Рефрорматорски блок вече нямаше. Сетне ДСБ се обедини с "Да, България" на бившия министър от квотата на РБ Христо Иванов и със "Заелените". Те обаче не щат в редиците си ДБГ, но пък се представят като коалиция "Демократична България".

Та според АФИС "Демократична България" и Реформаторският блок иматсъответно 1% и 1,5%. Тоест, тия, които съществуват, имат по-малко от тия, които не съществуват. Колкото това е вярно, толкова е вярно, че разликата между ГЕРБ и БСП е 1,2% в полза на червените. Ей на това му се вика сметка без кръчмаря, сиреч, без бюлетините в урните - можеш да си плещиш, каквото си щеш.

Шефът на АФИС Юрий Асланов обаче не може да плещи каквото си ще, а само онова, което се иска от него и от лидерката на БСП Корнелия Нинова. На нея й харесва да води на ГЕРБ и Асланов изкарва, че води.

И няма как да бъде другояче, при положение че той не просто е член на БСП, а и на Националния съвет на партията.

Между другото в началото на мандата на Нинова като лидер той уж хвърля възмутен разни оставки, но сетне влезе в сюжета "случаят приключен, забравете!".

Хора от "Позитано" 20 разказват, че в нощта на последните парламентарни избори, когато обилната софра на партера на партийната централа останала празна и станало ясно, че БСП губи изборите, Корнелия Нинова се затворила в кабинета си, палела цигара от цигара, горчиво плачела и фучала: "Тия социолози ме излъгаха".

На социолозите от това не им увряха главите, защото при тях е "избори година хранят", а кой ще държи социолози, които им обясняват, че губят...

Но ако на лидерите, които се възползват от платена придворна социология, не им уврат главите, вече си знаят какво ще правят в нощта на изборите.

Колкото до гражданите, които се интересиват от социологически изследвания, нашият призив е внимателно да преглеждат кой какво им поднася. 

{tv}Юрий Асланов, АФИС, Корнелия Нинова, БСП{/tv}

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване