01/23/19 09:13
(http://regiona.bg/)

Спецакция в Югозапада! Щракнаха белезниците на трима, заради…

Арестуваха трима за кражби в Югозапада при мащабна акция на криминалисти от ОДМВР, служители от РУ Кюстендил, експерти и разследващи полицаи .

В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствени действия на 2 адреса в с. Граница и на 1 в Кюстендил. Открити и иззети са множество инструменти: електрически ъглошлайфове, шлайфмашини, електрически бормашини, водни помпи, електрически циркуляр, лазерен нивелир, комплекти гидории, електрически инструменти „Хилти, електрически двигатели, инструменти за полиране, компресори, професионална прахосмукачка, пароструйка, водоструйка и кухненски приспособления.

Освен това полицаите откриха готварски печки, хладилници, газови котлони, кутии с ръчни часовници, преносими компютри, , GPS навигация, 868 кутии с МР4 плеъра и аксесоари към тях, автомобилни гуми и части, електронни модули, състезателен картинг, малък състезателен мотопед, мотоциклет тип скутер, който се издирва чрез ШИС, обявен е за откраднат в Италия през 2016 г., и четириколесно превозно средство „Polaris“ , обявено за откраднато миналата година в Италия и обявено за издирване чрез Шенгенската информационна система.

Работата по установяване на произхода на иззетите предмети продължава. За някои има данни, че са откраднати в чужбина и се укриват на територията, обслужвана от РУ Кюстендил. Започнато е досъдебно производство по случая, процесуално-следствените действия са осъществени с прякото участие на прокурор от РП – Кюстендил

Материалът Спецакция в Югозапада! Щракнаха белезниците на трима, заради… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване