08/31/17 19:45
(http://sporta.bg/)

НА ЖИВО С КАРТИНА! България излиза срещу черния си кошмар за първа победа от 50 години насам

Тази вечер от 21:45 часа на Националния стадион "Васил Левски" България приема най-голямата си черна котка – Швеция, в световна квалификация от група "А" на зона Европа. Петър Хубчев и неговите възпитаници ще се опитат да сложат веднъж завинаги точка на най-неприятната статистика в българската футболна история. "Лъвовете" не са печелили срещу скандинавския си противник вече цели 50 години. Още по-страшното е, че родните национали не са отбелязвали гол във вратата на "тре крунур" от цели 24 години.

Българите обаче излизат пределно мотивирани във важната битка. Националният ни тим е четвърти в групата с 9 точки в актива си (З победи и 3 загуби). Швеция пък влиза в двубоя като водач в класирането с 13 пункта (4 победи, 1 равенство и 1 загуба).

"Тре крунур" са на крилете на вдъхновението, след като в последния си мач победиха топфаворита в нашата група Франция с 2:1 у дома. България пък се сгромоляса в Беларус, губейки с 1:2 само дни след гръмката победа на "лъвовете" над Холандия с 2:0 в София. Последният двубой между българите и шведите завърши с неприятното за нас 0:3 в скандинавската страна. Сега обаче футболистите на Петър Хубчев ще бъдат подпомогнати от родните запалянковци и ще имат по-голям шанс да изненадат съперника, ако бъдат пределно концентрирани и следват стриктно тактиката на специалиста.

SPORTA.BG ще проследи съдбовната за България битка НА ЖИВО!

Гледайте двубоя на този ЛИНК.

 

Ето как се справиха родните национали в последната си битка, загубена с 1:2 от Беларус:

 

 

Вижте страхотната победа на Швеция срещу фаворита в групата Франция – 2:1 на „Френдс Арена“ в Стокхолм:

 

 

Вероятни стартови състави:

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Митрев; С. Попов, Чорбаджийски, Божиков, Занев; Г. Костадинов, Малинов; Манолев, И. Попов, Г. Миланов; Гълъбинов
Селекционер: Петър Хубчев
ШВЕЦИЯ (4-4-2): Олсен; Лустиг, Линдельоф, Гранквист, Аугустинсон; Дурмаз, Йохансон, Екдал, Форсберг; Тойвонен, Берг
Селекционер: Яне Андерсон

СЪДИЯ: П. Талявенто (Италия)

 

Коефициентите:

България е определена като аутсайдер в срещата от букмейкърските къщи. Ставката за победа на "лъвовете" възлиза на 4.75. Равенството се оценява с 3.40, а коефициентът за победа на шведите е 1.90.

 

Статистиката:

Привържениците, които се уповават на статистическите показатели, не трябва да бъдат никак оптимистични. Това ще бъде 16-ата среща между двата тима, като в досегашните 15 мача България има само 2 победи. И двете са постигнати в рамките на пет месеца през далечната 1967 година. В следващия половин век следва ужасяваща суша – 2 равенства и 11 загуби. В тях влизат и ужасните поражения с 0:4 на Мондиал ’94 и 0:5 на Евро 2004.

В цялата история на сблъсъка 8 наши футболисти са се разписвали в шведската врата, а "тре крунур" са имали 20 различни национали, които са ни попарвали. Последно за нас вкара легендарният Христо Стоичков. Той стори това на 8 септември 1993 година при домакинското реми 1:1, което помогна за класирането ни на световното в САЩ следващата година.

Цели 24 години след това минават без българите да са наказали шведите с топка в мрежата. Още по-ужасяващото е, че оттогава сме изиграли 7 срещи с "тре крунур", а головата разлика в тях е 0:20 от наша гледна точка. Днес "лъвовете" на Петър Хубчев трябва да играят със сърцето и душата си на терена, за да спрат тази черна прокоба срещу скандинавците.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване