12/04/17 13:00
(http://sporta.bg/)

Карлето разкри защо бе уволнен и проговори за Скуадрата

Карло Анчелоти разкри, че ръководството на Байерн (Мюнхен) е взело решение да го уволни поради сериозна разлика в методите на италианския специалист и възгледите на шефовете. Бившият треньор на Милан и Реал (Мадрид) сподели, че от италианския национален отбор са се свързали с него с молба да поеме поста от уволнения Джанпиеро Вентура. Карлето обаче няма никакви намерения да загърбва клубния футбол.

"Много неща бяха изговорени от играчите, от президента на Байерн, от медиите. Но не искам да се връщам към това, което се случи", сподели Анчелоти пред "Ла Доменика Спортива". 

"Имаше несъгласие към работните ми методи. Строил съм ги сам в продължение на години и нямам намерение да ги изоставям. Футболистите играят по 60 двубоя на година, а моят метод позволява да се наблегне на качеството, не на количеството. Вместо да си на игрището час и половина и да бягаш бавно, аз предпочитам да си там един час и да се концентрираш върху бързите спринтове и работата с топката", заяви Анчелоти.

Той говори и за Италианската футболна федерация: "Да, свързаха се с мен и говорихме. Казах им, че за мен е чест толкова хора да желаят назначението ми за национален селекционер. Това обаче ще бъде съвсем друга работа. Аз искам да работя всеки ден. Различно е да си клубен треньор. Освен това, италианската федерация има да разрешава доста проблеми. Идеята ми е да си почина до 30 юни 2018", сподели италианският специалист.

Той даде и съвет на новия треньор на Милан и негов бивш възпитаник Дженаро Гатузо. "По-добре да затънеш със собствените си идеи, отколкото с тези на другите". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване