Севиля прекъсна домакинската серия

http://www.novsport.com/news2622661_1030.html

Тимът на Беризо с едва второ равенство от началото на сезона

„Жребците” пречупиха Хамбургер

http://www.novsport.com/news2622621_1004.html

Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с два бързи гола в заключителните минути

Дзола: Марадона е най-добрият за всички времена

http://www.novsport.com/news2622601_1056.html

„Винаги ме е вдъхновявал”, каза бившият италиански нападател

Камата от Маями: Браво, армейският дух се завърна!

http://www.novsport.com/news2622581_1003.html

„ЦСКА е лицето на България пред света, ще отпразнуваме 70-ия юбилей със златен дубъл”

РЕШЕНО: Вижте кога стартира новият сезон в Първа лига

http://www.novsport.com/news2622531_1006.html

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз проведе последното си редовно заседание за годината

Левски преплува Дунав и е на полуфинал за Купата

http://sporta.bg/levski-prepluva-dunav-i-e-na-polufinal-za-kupata

Левски е последният тим, който се класира на полуфинал за Купата на България. "Сините" се възползваха от 2 фрапантни грешки на Дунав и спечелиха гостуването си в Русе с 2:0 пред около 4000 души, от които 500 подкрепяха 26-кратния шампион. Големият грешник за домакините бе Михаил Милчев. Защитникът стана причина и за двете попадения вратата, защитавана от "драконите". Головете паднаха през първата част и после двубоят се доиграваше в приспивно темпо. 

Първо в 23-ата минута Милчев не съумя да изчисти една лесна топка, която попадна у Жуниор Мапуку. Нападателят не се поколеба и от упор опъна мрежата. В последната минута на първата част отново нескопосана проява на Милчев уби мечтите на Дунав. Той изрита топката в свой съотборник, кълбото се върна в Жерсон Кабрал и от няколко метра играчът на гостите разстреля Станислав Антонов. Това бе дебютно попадение за Кабрал за столичани, които тази вечер играха в резервния си изцяло жълт екип

През втората част Мапуку можеше да стигне спокойно до хеттрик. Първо негова солова акция завърши с удар в гредата, а после таранът не успя да преодолее стража, макар че се бе озовал очи в очи с него. Дунав сътвори няколко опасни слизания към вратата на Божо Митрев, а тресна и греда, но силите на русенци не стигнаха за нещо повече.

Така Левски завърши годината с вдигната глава и запази живи шансовете си за Купата. Жребият за полуфиналите в турнира ще се тегли във вторник в парк-хотел "Витоша" в столицата. Освен Левски, в него ще участват още ЦСКА-София, Славия и актуалният носител на трофея - Ботев (Пд). Финалистите ще бъдат определени в 2 срещи на разменено гостуване като първите мачове са 13 и 14 март, а реваншите са на 10 и 11 април.

Милан остава под наблюдение от УЕФА

http://www.novsport.com/news2622471_1004.html

Централата продължава да реже мераците на "росонерите"

Конте: Мората е на линия за Саутхемптън

http://www.novsport.com/news2622431_1004.html

Треньорът на Челси заяви, че Давид Луис все още е контузен

Вижте всичко за конгреса на БФС

http://sporta.bg/vizhte-vsichko-za-kongresa-na-bfs

Днес се проведе заседание на Изпълкома на БФС. След него стана ясно колко футболни клуба ще имат право на глас на конгреса. Двама се кандидатират за шефското място - настоящият президент Борислав Михайлов и Любослав Пенев. Общо 574 са отборите, които могат да изпратят свой представител на събранието. От тях само 29 са с професионален статут.

119 клуба са махнати от списъците. Причината е, че те са преустановили дейността си. Официалната дата на конгреса е 16 февруари 2018-а година. Началният час е 10:30 в хотел "Маринела". Само ден по-късно се подновява Първа лига.

Зографски преодоля квалификациите в Енгелберг

http://www.novsport.com/news2622411_1017.html

Победител в квалификациите стана носителят на Световната купа от миналия сезон Щефан Крафт

Гришо върти педалите яко

http://sporta.bg/grisho-vrti-pedalite-yako

Сякаш беше вчера триумфът на Григор Димитров в Лондон, който ни накара да изпитаме гордост, че сме българи. 26-годишният хасковлия имаше съвсем кратко време за релакс, тъй като новият сезон чука на вратата. Още в първия ден на Новата година Гришо стартира на турнир в Австралия.

Най-добрият ни тенисист усилено се готви за предстоящите изпитания. Той сподели нова снимка в Instagram, на която отново е заснет по време на тренировъчния си процес. Световният номер 3 ще опита да продължи с впечатляващите представяния, след като завърши сезон 2017 с титла от финалите на ATP.

Българинът ще започне предстоящата кампания в Бризбън, където участие ще вземат също Рафаел Надал, Анди Мъри, Томаш Бердих и Кей Нишикори. Турнирът ще се проведе между 31 декември и 7 януари.

Шинникова на финал в Тунис

http://www.novsport.com/news2622291_1013.html

В спор за титлата Шиникова и Мунтян ще играят с Клаудия Джовине и Джорджа Маркети

Феновете на Локо (пд) наказват Крушарски с хитър трик

http://sporta.bg/fenovete-na-loko-pd-nakazvat-krusharski-s-hitr-trik

Феновете на Локомотив Пловдив планират да изберат Мартин Камбуров за футболист №1 на тима за 2017 година. Това ще се случи утре по време на тринадесетото издание на Черно-бялата Коледа. Вотът ще е наказателен към управлението на собственика Христо Крушарски, заключват от Тема Спорт.

Както е известно, Камбуров си тръгна от “Лаута” дни след старта на шампионата, в края на юли, след скандал с бизнесмена. Причините бяха забавени още от миналата кампания плащания към играчите – заплати и премии. Очаква се да бъдат отличени и  Христо Колев-Бащата и Стоян Колев.

Спалети: Искаме да вземем Иниеста

http://www.novsport.com/news2622271_1004.html

Треньорът на Интер говори за зимния трансферен прозорец

Боби Михайлов избухна: ЦСКА трябва да ми издигне кандидатурата

http://sporta.bg/bobi-mihaylov-izbuhna-cska-tryabva-da-mi-izdigne-kandidaturata

Президентът на БФС Борислав Михайлов даде пресконференция, на която бе обявена датата за конгреса догодина. Изборите за президент на футболната ни централа ще се проведат на 16 февруари 2018 година.

„ЦСКА би трябвало да ми издигне кандидатурата. За всички неща, които съм правил за тях. Така че такива анонимници като Милко и Морко, които дори не са на длъжност там, не може да ме коментират“, каза Борислав Михайлов.

И допълни по повод промените, които БФС е направил в последните години: „Всичко ми изглежда, че върви добре, на моменти дори много добре. Ето, в съдийството влагаме много усилия, имаме и консултант от чужбина, който е в Топ 3 от бившите съдии в Европа. Всичко изглежда добре, а изведнъж нещо започва да куца. Всеки говори за съдийството. Мен ме дразни и съответно хората, защото аз нямам нищо общо със съдийството, а само помагам за развитието му. А и журналистите, които коментират мачовете - те не говорят за тактика, за играчи и треньори, а от първата минута започват да говорят дали тъчът е грешен или не е. За футбол не се говори.

Така че може би, бяхме достатъчно корави, особено аз. Имаше доста проблеми - нарушаване на правилата на футболния съюз по устав и наредби. Вадихме отбори, сменихме формата на първенството - буквално рестарт, за да може дадени отбори да играят в Първа лига.“

Георги Марков: Нищо няма да направи тоя италианец в Левски!

http://sporta.bg/georgi-markov-nishcho-nyama-da-napravi-toya-italianec-v-levski

Бившият член на УС на Левски Георги Марков призова собственика на 26-кратните шампиони да уволни настоящия старши треньор Делио Роси. Той даде интервю за колегите от "Спортал", в което заяви, че финансовият благодетел на "сините" трябва отново да се обърне към Станимир Стоилов за треньор и Наско Сираков за спортен директор. Марков даде прогноза, че Делио Роси няма да постигне нищо на "Герена" и ще си тръгне в началото на следващата година. 

"Нищо няма да направи тоя италианец в Левски. Първо ми се вижда много потиснат. Може би такава му е характеропатията. Не знае език, нито нищо. Той човекът си играе защитно, защото такива са му били отборите в Италия досега. Левски трябва да играе нападателно. Мъри Стоилов е тука и тея нашите хора не са го поканили на разговор. Ясно е, че Роси ще бъде изгонен, не знам дали януари или февруари. Сега е моментът - на Коледа да се върнат Мъри и Наско, да се направи подготовка и да се вдигне отборът на крака", заяви Марков пред "Спортал".

"Изминава поредната календарна година, в която Левски не само играе слабо, а е изгубил идентичност. Ако някой ме пита това Левски ли е, ще кажа, че не е. Когато г-н Русев стана шеф, ми се обади, а аз му казах да не се хваща, защото това е едно блато. Неговата сила никога не е била в спорта, а в бизнеса. Тук е друго. След като се захвана, му казах да си вземе точните хора", сподели Георги Марков.

Венгер сравни Сити с "Непобедимите": Те имат нефт и идеи

http://sporta.bg/venger-sravni-siti-s-nepobedimite-te-imat-neft-i-idei

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се изказа по изключително любопитен начин за състоянието на водача във Висшата лига Манчестър Сити. Французинът бе помолен да сравни "гражданите" със своя отбор от 2003/2004, известен като "Непобедимите". Тогава Венгер поведе тима си към титлата без да загуби нито един мач през целия сезон - прецедент във Висшата лига, който не е повторен и до днес. Сити обаче стартира с 16 победи и 1 равенство, което подтикна журналистите към подобни въпроси.

"Ние нямахме нефт и идеи. Те имат и двете, така че това ги прави по-ефикасни", заяви Арсен Венгер на пресконференция преди домакинството на Нюкасъл в събота.

Венгер визира богатството на шейховете, които са собственици на Манчестър Сити. Откакто те поеха клуба през 2008, "гражданите" спечелиха две титли на Висшата лига за пръв път от 1968 година. Освен това Сити грабна и ФА Къп и Купата на лигата, а сега футболистите на Пеп Гуардиола са се устремили към нова титла в първенството. Арсенал пък не познава чувството да държи трофея именно от сезон 2003/2004.  

Фенове на "армейците" се изгавриха жестоко с Моци (СНИМКА)

http://sporta.bg/fenove-na-armeycite-se-izgavriha-zhestoko-s-moci-snimka

Привържениците на ЦСКА-София мразят Лудогорец от дъното на душата си, но най-много те показват своята неприязън към лидера в отбраната на "орлите" Козмин Моци. Вчера румънецът бе освиркван през цялото време на "Армията" при победата на "червените" с 2:1 на 1/4-финалите за Купата на България. Именно Моци отбеляза изравнителното попадение за родния шампион от дузпа, но то не помогна на съотборниците му за успех.

Днес феновете на ЦСКА-София разпространиха колаж в социалните мрежи, на когото Моци е вкаран в контейнер за боклук, а емблемата на Лудогорец стои на варела. Румънският бранител е хванал кочан царевица в лявата си ръка, като в същото време клошар бърка в контейнера за боклук. 

Това, което най-много изнерви привържениците на 31-кратните шампиони, е едно изказване на Моци след загубата на Лудогорец от Верея с 1:2 в шампионатен мач. Тогава румънецът заяви: "Не искаме дузпи, да ги дават на Литекс ли са, Етрополе ли са". С това той визира ЦСКА-София, който според него получава подкрепа от реферите. 

моци.jpg

Снимка: "Фейсбук"

Тихомир Иванов е атлет номер 1 у нас за 2017

http://sporta.bg/tihomir-ivanov-e-atlet-nomer-1-u-nas-za-2017

Тихомир Иванов бе избран за най-добър атлет на България за 2017 в традиционната анкета, която организира списание "Атлетика". Родният състезател в скока на височина грабна приза в 20-ото издание на анкетата с актив от 320 точки. Така плевенчанинът изпревари сериозна конкуренция в лицето на Ивет Лалова (258 т.) и Радослава Мавродиева (244 т.).

Тихомир Иванов завърши зимния сезон с четвърто място на финала на европейското първенство в зала и продължи добрите си изяви и на открито – първо място за България на европейското отборно първенство – първа лига, второ място на турнир от Диамантената лига и финал на световно първенство. Той е единственият български атлет за 2017-а с финали на европейското в зала и на световното на открито, две призови места в Диамантената лига, а личният му рекорд от 231 см е най-силният резултат в българската атлетика за годината.

Ивет Лалова-Колио също се представи достойно и тази година, което и отреди втората позиция. Вицешампионката на европейското в зала в дисциплината тласкане на гюле - Радослава Мавродиева, изпревари Мирела Демирева. Състезателката ни в скока на височина изпрати един по-скоро неуспешен сезон, след като през 2016 грабна среброто на Олимпиадата в Рио и стана номер 1 в анкетата "Спортист на годината" на България. Топ 5 допълва младата ни надежда в тройния скок Александра Начева.

Резултати от анкетата за „Атлет на България“:
1. Тихомир Иванов (скок височина) – 320 точки
2. Ивет Лалова-Колио (100 м и 200 м) – 258
3. Радослава Мавродиева (гюле) – 244
4. Мирела Демирева (скок височина) – 236
5. Александра Начева (троен скок) – 186
6. Лиляна Георгиева (бягания на средни и дълги разстояния) – 147
7. Георги Цонов (троен скок) – 122
8. Габриела Петрова (троен скок) – 59
9. Валентин Андреев (чук) – 57

10. Момчил Караилиев (троен скок) – 55

11. Милена Миткова (скок дължина) – 34

12. Алекс Христов (диск) – 26

13. Силвия Георгиева (бягания на средни и дълги разстояния) – 22

14. Митко Ценов (бягания на средни и дълги разстояния) – 14

15. Денис Димитров (60 м, 100 м и 200 м) – 8

16. Георги Начев (троен скок) – 4

      Милица Мирчева (бягания на дълги разстояния) – 4

18. Георги Иванов (гюле) – 3

19. Йоло Николов (бягания на дълги разстояния) – 2

20. Инна Ефтимова (60 м) – 1

      Радосвета Симеонова (бягания на дълги разстояния и спорто ходене) – 1

Ryanair записа загуба срещу синдикатите

https://topsport.bg/companies/ryanair-zapisa-zaguba-sreshtu-sindikatite.html

Компанията ще признае синдикални организации на пилоти, за да избегне стачки

Експерт: Tesla струва кръгла нула

https://topsport.bg/business/ekspert-tesla-struva-kragla-nula.html

Компанията дава празни обещания, а акциите й са без никаква стойност, твърди известен американски инвеститор

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване