12/29/17 14:27
(http://sporta.bg/)

Делио Роси - магьосникът на полуфиналите

През пролетта Делио Роси и Левски ще се изправят пред най-голямото предизвикателство този сезон. "Сините" изостават на 9 точки от върха в класирането на Първа лига и шансовете им за титла са по-скоро илюзорни, предвид дефанзивната игра на тима. 26-кратните шампиони обаче могат да намерят утеха, ако атакуват и спечелят Купата на България. 

На 1/2-финалите там ги чакат два мача срещу големия съперник ЦСКА-София, които ще отсъдят свършената от Роси работа. На 13/14 март Левски е символичен гост на "Васил Левски" а на 10/11 април "сините" са домакини. Справка на "Тема Спорт" показа, че Делио Роси е специалист на полуфиналите на подобни турнирни битки и това е доказано от престоя му в Италия.

От 2008 до 2011 година италианският наставник три пъти е достигал до 1/2-финал за Купата на Италия. През сезон 2007/08 той е начело на Лацио, а на крачка от трофея се изправя срещу Интер. В първия двубой постига добър резултат в Милано - 0:0. На реванша обаче "орлите" губят с 0:2 у дома и отпадат.

Година по-късно Роси си е написал домашното. С Лацио той се изправя срещу Ювентус на 1/2-финала и печели и двете срещи с резултат 2:1. Така тимът му отстранява "Старата госпожа" и се класира на финал в турнира, където дори печели трофея след изпълнение на дузпи срещу Сампдория.

През 2010/11 година наставникът вече е начело на Палермо и с тима от Сицилия прави сериозен рейд в турнира за Купата на Италия, като достига до 1/2-финал. Там го чака Милан на Масимилиано Алегри. На "Джузепе Меаца" Палермо играе страхотно и се добира до отличното 2:2. В реванша на "Ренцо Барбера" тимът му печели с 2:1 и феновете изпадат в екстаз. На финала обаче сицилианците губят от Интер, който отново се оказва черната котка за Роси.

Това ще е първо участие на полуфинал в домашен турнир за Роси извън пределите на Италия. Статистиката обаче показва, че той може да върши чудеса дори срещу много по-добри отбори от неговия.

Публикувана на 12/29/17 14:27 http://sporta.bg/delio-rosi-magosnikt-na-polufinalite

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване