Реал готви трансферни бомби

http://www.novsport.com/news2646351_1004.html

„Кралският” клуб се прицелил в играчи от Висшата лига

Ювентус губи Дибала за месец

http://www.novsport.com/news2646341_1034.html

Аржентинецът пропуска мача от Шампионската лига с Тотнъм

Евдокия Попадинова е номер едно при жените за втора поредна година

http://www.novsport.com/news2646321_1019.html

През лятото на 2016 г. родената в Хаджидимово Евдокия замина зад океана и заигра за Рейсърс

Венгер: В нито едно отношение не бяхме на ниво

http://www.novsport.com/news2646291_1004.html

"Знаехме, че на този стадион няма да ни бъде лесно затова бе важно да не правим грешки"

ЕКСКЛУЗИВНО: Спас Русев разпореди мощна селекция в Левски!

http://www.novsport.com/news2646331_1003.html

Потвърждават се информациите за отпуснати сериозни пари от собственика на "сините"

Халеп спечели две титли в Китай

http://www.novsport.com/news2646301_1013.html

Румънката детронира миналогодишната шампионка и шеста в схемата Катерина Синиакова

Виландер: Григор не е готов за титла от Шлема

http://www.novsport.com/news2646271_1013.html

"Той все още допуска чести спадове, а най-големият му недостатък е неумението да печели срещу най-добрите"

Гатузо: Истанбул беше голям удар за мен

http://www.novsport.com/news2646281_1077.html

Когато печелих, не празнувах - вече мислех за следващия мач

ИЗВЪНРЕДНО: Христо Стоичков със силни думи за ЦСКА!

http://www.novsport.com/news2646261_1003.html

Ето какво сподели “червената” легенда за бъдещето на клуба и защо благодари на министър Красен Кралев

Победителят: Гордея се! (видео)

http://www.sportal.bg/news.php?news=702542

news picture
Шампионът на Русия със Спартак (Москва) Ивелин Попов за трета поредна година спечели приза “Футболист на годината”. Един от лидерите на националния ...

ЦСКА обра наградите на Футболист на годината

http://www.novsport.com/news2646221_1003.html

Кирил Десподов получи наградите за най-перспективен млад играч

Ивелин Попов е Футболист на годината за трети пореден път! Вижте победителите

http://sporta.bg/ivelin-popov-e-futbolist-na-godinata-za-treti-poreden-pt-vizhte-pobeditelite

Ивелин Попов е Футболист на годината на България за трети пореден път! По този начин той се изравни с легендата Христо Бонев. Нападателят на Спартак (Москва) и капитан на националния отбор на България събра 228 точки. Той бе с основна роля за спечелената първа титла на Спартак от 16 години насам, а след това вдигна и Суперкупата на Русия. 

Той изпревари втория Мартин Камбуров от Берое. Живата легенда на Локомотив (Пловдив) вкара 6 гола за „смърфовете“ през 2017 и 7 попадения за новия си клуб Берое. Той се изравни с Наско Сираков на второто място по отбелязани голове в историята на българския шампионат. Камбуров събра 124 точки в анкетата.

На трето място остана халфът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев, който събра 48 точки. Сърцето на „канарчетата“ изигра страхотна 2017 година и бе един от основните двигатели за спечелването на Купата и Суперкупата на България.

Церемонията се проведе в Централния военен клуб в София. В 57-ото издание на анкетата гласуваха 104-има спортни журналисти от 48 медии.

Логично, за Треньор номер 1 на България за 2017 бе избран Станимир Стоилов. Мъри записа името си в златните страници на казахстанския футбол, след като спечели 4-а поредна титла с Астана и изведе тима до елиминациите в Лига Европа.

Той изпревари наставникът на Ботев (Пловдив) Николай Киров. Белия написа история с „канарчетата“, след като спечели Купата и Суперкупата на България. На трето място остана Стамен Белчев, който преобрази ЦСКА-София и го накара да играе атрактивен и резултатен футбол.

Призът „Надежда за бъдещето“ взе селекционерът на юношеския ни национален отбор до 19 години Ангел Стойков.

Награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“ , която се дава за втора поредна година, отиде в ръцете на Мартин Камбуров. Нападателят на Берое обаче не успя да присъства на церемонията.

Футболист номер 1 при жените за втора поредна година стана Евдокия Попадинова, 21-годишната нападателка се състезава за Университета на Северозападен Охайо.

Наградата за най-проспериращ млад играч грабна крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов. Той срази конкуренцията на двамата близнаци – братя Петко и Андреа Христови. Десподов взе и наградата за любимец на феновете. В анкета на БФС гласуваха 6649 души, а 21-годишният футболист събра 37% .

Изненадващо, Фернандо Каранга грабна наградата за номер 1 сред чужденците в Първа лига. Нападателят на ЦСКА-София направи фурор в родния шампионат, като наниза 17 гола в 18 мача този сезон. Призът му взе спортния директор на „червените“ Пламен Марков, тъй като бразилецът не бе в залата. Той остана и без конкуренция за наградата най-добър нападател.

Левски също се отчете с призове – Божидар Митрев грабна наградата за най-добър вратар в Първа професионална лига. Давид Яблонски пък вдигна приза за най-добър защитник за 2017. Чешкият бранител се превърна в голмайстор на „сините“ през есента, след като наниза феноменалните за своята позиция 7 попадения в 16 шампионатни срещи.

Призът за най-добър полузащитник в Първа лига за миналата година отиде в ръцете на Марселиньо от Лудогорец. Той бе един от основните двигатели на „орлите“ за шестата шампионска титла. Наградата му взе изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

Етър (Велико Търново) спечели специалната награда „Футболно възраждане“, а другият специален приз – „Развитие на футбола и обществото“, отиде за Фондацията на Димитър Бербатов, която организира „Мачът на звездите“.

Лоши новини за Юве, Дибала пропуска мача с Тотнъм

http://sporta.bg/loshi-novini-za-yuve-dibala-propuska-macha-s-totnm

Нападателят на Ювентус Пауло Дибала е аут поне за месец, информират италианските медии.

Аржентинецът е получил контузия в бедрото по време на вчерашния мач на тима от 20-ия кръг на Серия "А" срещу Каляри, който "бианконерите" спечелиха с 1:0. Според информациите, Дибала ще се възстановява минимум 30 дни след получената травма.

При такъв развой на събитията почти сигурно е, че наставникът на "бианконерите" Масимилиамо Алегри няма да може да разчита на аржентинеца и за първия двубой от осминафиналите в Шампионска лига срещу Тотнъм. 

Николай Киров: Имах страхотна година!

http://www.novsport.com/news2646201_1003.html

Тази награда е плод на взаимните усилия на всички нас

Ивелин Попов вече е сред легендите на родния футбол

http://www.sportal.bg/news.php?news=702539

news picture
Най-добрият футболист на България отново се казва Ивелин Попов. Звездата на Спартак (Москва) получи приза за трети пореден път, след като събра 248 точки ...

Мъри отнесе конкуренция при треньорите

http://www.sportal.bg/news.php?news=702530

news picture
Станимир Стоилов е най-добрият треньор на България за 2017 година, след като бе на върха през 2015 година. Специалистът отвя конкуренцията за първото място, ...

Четвъртодивизионен тим изхвърли Бордо от Купата след драма с 3 червени картона

http://sporta.bg/chetvrtodivizionen-tim-izhvrli-bordo-ot-kupata-sled-drama-s-3-cherveni-kartona

Отборът на Гранвил, който се състезава в четвъртото ниво на футболната йерархия във Франция, постигна една от най-великите победи в своята история. Скромните французи надвиха с 2:1 след продължения елитния Бордо и го изхвърлиха на 1/32-финалите за Купата на страната.

Двубоят бе истинска драма, тъй като домакините от Гранвил изравниха в последната минута от редовното време, а в мача имаше цели 3 червени картона - всички на сметката на жирондинци.

Гостите поведоха в 37-ата минута чрез Санакаре и изглеждаше, че ще запазят аванса си до края на мача. В 85-ата минута Юсуф Сабали от Бордо бе изгонен, а в 90-ата домакините стигнаха до равенството чрез Съливан Мартине. Със своето попадение той вкара мача в продължения.

Там съдбата на Бордо бе ужасяваща. В 102-ата минута Тома Карике остави гостите с 9 души на терена, а това доведе и до дузпа в полза на Гранвил. Зад бялата точка застана Ладисла Дуниама и бе безкомпромисен, за да обърне резултата в полза на домакините. 

Гостите завършиха мача с 8 души - в 110-ата минута Ярослав Плашил получи червен картон и така горчилката за жирондинци бе повече от ужасна.

Марсилия едва се промъкна на 1/16-финалите. Тимът на Руди Гарсия надви у дома с 1:0 след продължения Валансиен. Голът бе дело на Джордан Амави в 103-ата минута. Лориен победи Анже като гост с 2:0, Сент Етиен наказа Ним у дома със същия резултат, а Страсбург и Дижон спретнаха драма с продължения. В нея Страсбург спечели с 3:2 и се класира за 1/16-финалите. 

Яблонски: Оставам в Левски!

http://www.novsport.com/news2646111_1003.html

"Може да предложа на треньора да стана нападател, но надали ще ми смени позицията"

Официално: ЦСКА-София взе бразилец, играл с Неймар и Коутиньо

http://sporta.bg/oficialno-cska-sofiya-vze-brazilec-igral-s-neymar-i-koutino

Бразилецът Джеферсон вече официално е играч на ЦСКА-София. Новото попълнение подписа личния си контракт с клуба и в понеделник ще направи първа тренировка с отбора на базата в Панчарево.

Той идва от елитния Интернасионал (Порто Алегре), с който шефовете на "армейците" окончателно финализираха преговорите по трансфера в първите дни на годината.

Джеферсон Серкейра Телес, както е цялото има на футболиста, е роден на 13 май 1994 година. Висок е 182 см и играе на поста ляв защитник, но може да се изявява и като крило. Започва да тренира като дете във формациите на Витория Баия, а на 16 години е привлечен в школата на гранда Интернасионал. Добрите му изяви, бързина и потенциал не остават скрити за треньорския щаб на мъжкия отбор, откъдето му предлагат професионален договор в края на 2014 година.

Само 6 месеца, след като се утвърждава в основния състав, идва и голямото признание - младокът получава повиквателна от наставника Дунга за националния "А" отбор на Бразилия. Дотогава той има няколко официални срещи за юношеските гарнитури на Селесао. Бранителят е включен в групата за Копа Америка през 2015 година в Чили, като е един от малкото състезатели, избрани от местния бразилски шампионат. Макар да не записва игрови минути на самия турнир, Джеферсон е част от звездната селекция, в която личат имената на Неймар, Коутиньо, Фирмино, Дани Алвеш, Тиаго Силва и много други. Кариоките достигат до 1/4-финал, където отпадат след дузпи от Парагвай.

В различните първенства и купи Джеферсон записва за Интернасионал общо 49 мача. С този клуб той печели два пъти щатския шампионат, а през 2015 година достига до полуфинал за Копа Либертадорес. През календарната 2017 година левият бек играе като преотстъпен във Витория, с който взима участие в 35 мача като титуляр във всички надпревари и вкарва 1 гол, като същевременно завоюва и титла на щата Баия.

С привличането на Джеферсон новите попълнения в редиците на ЦСКА досега станаха три. Преди кариоката, клубът привлече колумбийския нападател Жан Карлос Бланко и холандския плеймейкър Роланд Алберг.

Попето: Пожелавам сибирско здраве на всички

http://www.novsport.com/news2646091_1003.html

Очаквах до октомври-ноември да спечеля тази награда. След това се разколебах

Лечков: Боби ще спечели

http://www.novsport.com/news2646081_1020.html

Бившият национал не пожела да коментира останалите кандидати за поста

Любо Минчев срещу Левски Лукойл: Ще стане като с ЦСКА!

http://sporta.bg/lyubo-minchev-sreshchu-levski-lukoyl-shche-stane-kato-s-cska

Селекционерът на баскетболните национали Любомир Минчев скочи срещу новия проект Левски Лукойл. Легендата на БК Левски не признава автентичността на този клуб. Той смята, че Левски 2014 не е правоприемник на истинския тим на "сините", след като съществува само от две години и половина. 

Минчев призова "Лукойл" да се обедини с автентичния Левски, за да не станем свидетели на баскетболния вариант на ситуацията в българския футбол с ЦСКА. 

"Това не е моят клуб. Това е Левски 2014. Аз съм играл в баскетболен клуб Левски. В момента Левски няма представител в лигата, има само юноши.

Надявам се ръководството на "Лукойл" в бъдеще да постигне договорка с истинския клуб, защото иначе след време може да има подобни проблеми като във футбола с ЦСКА - да има няколко клуба.

Аз съм левскар и съм излязъл от Левски. В последните няколко дни доста хора приписаха историята на Левски върху Левски 2014, който е от две години и половина и няма нищо в историята си. Да се пришива история на този клуб не е правилно", категоричен бе разяреният Минчев, след като неговият клубен тим Берое загуби от новосформирания "син" състав със 74:81. 

Везенков топреализатор за 11-ия успех на Барса в Испания

http://sporta.bg/vezenkov-toprealizator-za-11-iya-uspeh-na-barsa-v-ispaniya

Александър Везенков изигра брилянтен двубой и стана топреализатор за своя Барселона при победата над Бетис с 89:82. Българинът наниза 17 точки за 22 минути на терена. Каталунците си осигуриха успеха в мача от 15-ия кръг на първенството още преди почивката, когато дръпнаха с 40:31. В последните две части те просто запазиха хладнокръвие и не допуснаха обрат.

Тежкото крило на "блаугранас" Везенков добави още 3 борби и 2 асистенции към актива си. Той вкара 7 от 10 стрелби, включително и две тройки. 

Това бе 6-а поредна победа за каталунците във всички турнири. Те нямат загуба от края на миналата година и излязоха от кризата, в която се намираха дълго време. Играчите на Сито Алонсо заемат втората позиция в Лига Ендеса 11 победи и 4 загуби. Те изостават само от Реал (Мадрид), който е с актив от 13 успеха и 1 поражение. Бетис пък търка дъното, намирайки се на 18-о място с едва 4 успеха и 11 загуби.

Букарев: Не очаквайте бомби в Левски!

http://www.novsport.com/news2645991_1003.html

"Няма да правим селекция на всяка цена. Най-важното е, че запазваме отбора"

Министър Кралев: Свършихме много работа с Борислав Михайлов

http://www.novsport.com/news2645981_1003.html

Ръководството на БФС се справя отлично, смята министърът на младежта и спорта

Две награди за Фернандо Каранга

http://www.novsport.com/news2645971_1003.html

Бразилецът избран за най-добър нападател и най-добър чужденец

Кубрат Пулев излиза срещу "Голямото бебе", IBF одобри мача

http://sporta.bg/kubrat-pulev-izliza-sreshchu-golyamoto-bebe-ibf-odobri-macha

Кубрат Пулев ще се изправи срещу американеца Джарел Милър в следващия си двубой, оповести руският вестник "Телеграф". Международната бокова федерация (IBF) е одобрила сблъсъка, но още не е ясна датата или мястото на срещата между Кобрата и "Голямото бебе".

Победителят от този мач ще бъде директен официален претендент за световната титла на IBF, която в момента е притежание на Антъни Джошуа. На 31 март тя може да попадне и в ръцете на новозеландеца Джоузеф Паркър, който ще се изправи в мегасблъсък срещу британеца. 

Решението за сблъсъка е изцяло в ръцете на Кубрат Пулев. Той ще реши дали да се бие с 29-годишния американец или да се насочи към пояса на Световната боксова асоциация (WBA). 

Джарел Милър е опасен противник за Кобрата. Той има 20 победи (18 с нокаут) от 21 мача на професионалния боксов ринг, както и 1 равенство. Американецът е успешен и в кикбокса - там той е записал 21 успеха от 23 срещи. 36-годишният българин пък има само 1 поражение от 26 двубоя. В 13 от случаите Кобрата е излизал победител чрез нокаут.

Бивша звезда на Байерн и Арсенал отвори "Мангал Дюнер" (СНИМКИ)

http://sporta.bg/bivsha-zvezda-na-bayern-i-arsenal-otvori-mangal-dyuner-snimki

Бившият германски национал Лукас Подолски започна нов бизнес в родния си град Кьолн. Някогашният нападател на Байерн (Мюнхен) и Арсенал отвори дюнерджийница, която носи звучното име "Мангал Дюнер".

Говорителят на Подолски - Себастиан Ланге заяви пред ДПА, че над 1000 фенове са се събрали пред ресторанта за бързо хранене при неговото откриване. Много от тях са чакали цели 5 часа преди Подолски да се появи и даде старт на новото си начинание. Той няма да работи сам, а с двама партньори.

32-годишният немец позира с нож в ръка пред шиша за месо, след което наряза няколко парчета от сочния дюнер. Подолски зарадва привържениците си с автографи и снимки. Интересното е, че той вече има известен опит в този вид бизнес, след като миналата година отвори магазин за сладолед.

В момента Подолски е в Германия, за да лекува мускулна травма. Той все още се състезава по футболните терени, като в момента носи екипа на японския Висел Кобе, допълва БТА.

ман.jpg

маан.jpg

Снимки: twitter.com/DAILYSABAH

Ивелин Попов стана футболист №1 (ВИДЕО+СНИМКИ)

http://www.novsport.com/news2645591_1003.html

За най-добър треньор бе избран наставникът на Астана Станимир Стоилов

Харт пази с шапка на Шрусбъри

http://www.novsport.com/news2645821_1004.html

Вратарят поиска шапката от феновете на съперника

Казийски с 24 точки при загуба на тима му

http://www.novsport.com/news2645761_1011.html

Българинът се нареди на трето място място сред реализаторите в първенството

Созопол привлече халф от Трета лига

http://www.novsport.com/news2645791_1007.html

Бившият капитан на Пирин (Гоце Делчев) е приел веднага предложението

Лудогорец потегля за подготвителен лагер в Турция

http://www.novsport.com/news2645771_1109.html

Шампионите летят в понеделник сутрин, вижте всичките им контроли

България U18 удари Швеция, излизаме за евроквота днес

http://sporta.bg/blgariya-u18-udari-shveciya-izlizame-za-evrokvota-dnes

Националният отбор на България за юноши под 18 години постигна втора победа в европейската квалификация в София. Младите "лъвчета", водени от треньора Пламен Христов, разбиха Швеция с 3:0 (25:15, 25:18, 25:20) във втори мач от предварителна група "Е". Така родните национали вече имат 6 точки в актива си.

Най-резултатен за България бе Самуил Вълчинов с 18 точки (2 блокади), а по 9 добавиха Николай Захариев (2 блокади) и Петър Петров (2 аса). За шведския тим Макс Петерсон заби 12 точки (1 блокада). 

Така възпитаниците на Пламен Христов стигнаха до решителен сблъсък за евроквота с Франция. "Петлите" също имат две победи в нашата група, след като вчера разгромиха Холандия с 3:0 (25:21, 25:17, 25:21). Директната битка за първото място е днес (7 януари, неделя) от 18:30 ч. в столичната зала "Христо Ботев". 

Натоварена 2018-а очаква Петер Саган

http://www.novsport.com/news2645711_1019.html

Трикратният световен шампион на шосе ще участва от Австралия до Белгия и Италия, като в програмата му има множество класики, както и в Тур дьо Франс

Колорадо разгроми Минесота

http://www.novsport.com/news2645641_1107.html

Три от головете бяха вкарани при числено превъзходство

Палачът на Гришо вдигна титлата в Бризбън с феноменален тенис

http://sporta.bg/palacht-na-grisho-vdigna-titlata-v-brizbn-s-fenomenalen-tenis

Ник Кириос е новият шампион в турнира от сериите АТР 250 в Бризбън. Австралиецът, който на 1/2-финал отстрани действащия шампион Григор Димитров, се разправи с Райън Харисън в битка за трофея. 22-годишният Кириос размаза американеца с 6-4, 6-2 за 1:14 ч. игра.

В първия сет играта бе равностойна, като дори Харисън имаше 5 шанса да пробие сервиса на съперника си - съответно 2 във първото му подаване и 3 в третия му сервис гейм. Австралийският тенисист обаче бе решен на всичко и отрази и петте точки за брейк. 

Самият той проби за 4-3 след страхотно изигран гейм и не изпусна инициативата до края на сета, за да го вземе с 6-4.

Номер 47 бе сразен психически и загуби подаването си за 1-2. Кириос направи нов пробив за 4-1 от четвъртия си опит, като направи няколко майсторски завършващи отигравания. Харисън вече нямаше как да спре набралия скорост австралиец и той взе сета с 6-2, за да триумфира с титлата.

Това е четвърти трофей в кариерата на Ник Кириос и първия му на родна земя. 

Алегри: Видеоповторенията предизвикват само хаос

http://www.novsport.com/news2645491_1078.html

Според треньора на Юве, по принцип идеята за въвеждането на системата е добра

В Украйна: Голямото бебе ще се боксира с Кобрата

http://www.novsport.com/news2645511_1018.html

Победителят от този мач се превръща в официален претендент за световната титла

Дунав започва подготовката с двама нови в понеделник

http://www.novsport.com/news2645481_1045.html

Ръководството преговаря с още двама-трима от България и с нападател от чужбина

Мъри с неясни индикации: Преговарям и с Астана, ще разберете до 2-3 дни

http://sporta.bg/mri-s-neyasni-indikacii-pregovaryam-i-s-astana-shche-razberete-do-2-3-dni

Станимир Стоилов отново не разкри плановете си за бъдещето, а само обяви, че то ще стане ясно в следващите 2-3 дни. Договорът на родния специалист с Астана изтече, но шампионите на Казахстан подновиха преговори с Мъри за нов контракт. Той изведе тима до титлата за 4-и път и класира Астана за елиминациите в Лига Европа, където съперник е Спортинг (Лисабон). 

"До 2-3 дни ще стане ясно моето бъдеще. Чакам това да се случи, за да спрат спекулациите и да започна да работя. Не мога сега да ви кажа в кой отбор ще продължа кариерата си, тъй като се водят финални преговори. Като стана ясно, ще бъде официално обявено. Водя преговори и с Астана. Пожелавам на моя отбор да успее да преодолее Спортинг", заяви абстрактно Станимир Стоилов пред колегите от "Спортал". 

50-годишният специалист пожела трофей на Левски този сезон. Той вдъхна кураж и на Лудогорец в предстоящата битка с Милан на 1/16-финалите в Лига Европа. Мъри пожела на Димитър Димитров не само да се представи достойно срещу "росонерите", а да ги отстрани. 

"Тази година ще бъде интересна, тъй като чакаме Световното първенство. Ще го следим с голям интерес. Ще се изиграе и втората част от българския шампионат, където най-добрите отбори ще стигнат до отличията. Ако трябва да бъда честен, се надявам Левски да е един от тези тимове. По този начин ще покажат, че вървят по правилен път и всички левскари ще бъдем доволни", заяви Стоилов.

"Жребият не бе благосклонен към Лудогорец, защото Милан може да изпитва затруднения, но винаги е бил в Топ 5 на Европа. Искрено пожелавам успех на Херо в мачовете с Милан. Не достойно представяне, а победа. Защото съм сигурен, че Лудогорец ще се представи достойно. Този отбор е доказал, че може да играе успешно в Европа. Сигурно в главите на играчите на Милан се върти, че ще преодолеят с лекота българския отбор, но аз съм сигурен, че на италианците няма да им е никак лесно", заяви Стоилов.

Конте удари: Моуриньо е малък човек

http://www.novsport.com/news2645461_1004.html

Мениджърът на Челси продължи словесната война с наставника на Юнайтед

Леганес с четвърти поред успех у дома (ВИДЕО)

http://www.novsport.com/news2645451_1030.html

Новаците излъгаха Реал Сосиедад и изпревариха опонента в класирането

Джулиъс Ървинг бе изписан от болницата

http://www.novsport.com/news2645381_1108.html

Той е смятан за едно от най-добрите крила в историята на НБА

На Острова: Ливърпул не се интересува от Марез

http://www.novsport.com/news2645411_1004.html

Слуховете за сигурен трансфер не отговарят на истината, съобщи Sky Sports

Хайди Венг спечели за втора поредна година "Тур дьо Ски"

http://www.novsport.com/news2645401_1017.html

По-късно днес е преследването на 9 километра свободен стил при мъжете

Пат Кеш разкри голямата тайна на Анди Мъри

http://www.novsport.com/news2645421_1013.html

Специалистът обясни защо британецът не играе толкова време

Гришо пак среща Кириос и Хюит, ще си партнира със Зверев

http://sporta.bg/grisho-pak-sreshcha-kirios-i-hyuit-shche-si-partnira-ss-zverev

Григор Димитров съвсем скоро отново ще срещне на корта Ник Кириос. 22-годишният австралиец детронира шампиона в Бризбън на 1/2-финалите, а утре ще се изправи срещу него на двойки.

Мачът ще е от програмата на демонстративния турнир "FAST4 Showdown" в Сидни. Световният номер 3 ще си партнира с Александър Зверев, а от другата страна на мрежата са ексцентричният Кириос и ветеранът Лейтън Хюит. 

Григор вече срещна и Хюит в Бризбън. В първи кръг на турнира на двойки Димитров и партньорът му Райън Харисън сразиха 36-годишния австралиец и Джордан Томпсън. 

"Александър и Григор са изключителни съперници и се надявам много фенове да дойдат да ни подкрепят. Нивото на турнира "FAST4" миналата година беше много високо, но сега очаквам да е още по-високо при положение, че ще играем с Димитров и Зверев. Ще бъде вълнуващо и забавно", сподели Лейтън Хюит.

Григор пие коктейли в Сидни и чака демонстративния "FAST4 Showdown" (СНИМКИ)

http://sporta.bg/grigor-pie-kokteyli-v-sidni-i-chaka-demonstrativniya-fast4-showdown-snimki

Григор Димитров вече е в Сидни за участието си на демонстративния турнир "FAST4 Showdown". Той ще се проведе утре (8 януари, понеделник) в "Кен Розуол Арена". 

Димитров в момента се наслаждава на кратка почивка, след като отпадна на 1/2-финалите на турнира в Бризбън от Ник Кириос. Австралиецът надви световния номер 3 с 6-3, 1-6, 4-6 и детронира шампиона от миналата година. Интересното е, че първата ракета на Австралия също ще участва на демонстративния турнир. В четвъртото издание на турнира ще се включат още световният номер 1 Рафаел Надал и младата надежда на тениса Александър Зверев. 

Правилата на "FAST4 Showdown" наподобяват тези на младежките финали на АТР в Милано тази година. Сетът се играе до спечелване на 4 гейма, а при 3-3 има тайбрек. При 40-40 следващата точка не носи предимство, а директно печели гейма. Ако пък тенисистът закачи мрежата от сервис, то играта не се спира.

grigo 5.jpg

grigo 3.jpg

grigo 2.jpg

grigo 4.jpg

grigo 6.jpg

grigo.jpg

Снимки: Instagram.com/grigordimitrov

Ливърпул форсира трансфер на Марез още днес

http://sporta.bg/livrpul-forsira-transfer-na-marez-oshche-dnes

Ливърпул може бързо-бързо да намери заместник на Филипе Коутиньо, който снощи акостира на "Камп Ноу" и ще играе за Барселона. Мърсисайдци са много близо до привличането на Рияд Марез от Лестър. Звездата на "лисиците" може да премине медицински тестове при "червените" още днес, след което трансферът му да бъде официално оповестен.

Информацията е на френската медия beIN Sports, която съобщава за договорка между двата клуба на стойност 49 милиона паунда. Това е нищо в сравнение с 160-е милиона, които ще нахлуят в касата на 18-кратните шампиони за продажбата на Коутиньо. Очаква се договорът на Марез да бъде до 2022 година.

От друга страна, специалистът по английски и испански футбол Гийем Балаг от "Скай Спортс" заяви, че в слуховете за трансфер на Марез няма нищо вярно. Той сподели, че от "Анфийлд" само са попитали за възможността да привлекат алжирския офанзивен халф, но е нямало никакви преговори.

26-годишният Рияд Марез има 8 гола и 8 асистенции в 24 мача във всички турнири от началото на сезона. През лятото той бе близо до трансфер в Рома, а "вълците" още точат лиги за него. 

Нова порция цесекари в Етър за сметка на левскари

http://sporta.bg/nova-porciya-cesekari-v-etr-za-smetka-na-levskari

С поемането на юздите в родния си клуб Етър, Красимир Балъков затвърди още повече добрите отношения на "болярите" с ЦСКА-София. Това говори двойният трансферен ход, който подготвят на стадион "Ивайло", пише "Меридиан Мач".

Във Велико Търново ще пристигнат още двама футболисти на "червените". Става въпрос за нападателя Милчо Ангелов и защитника Стойчо Атанасов. Двамата са твърди резерви в състава на Стамен Белчев и ще търсят своето развитие далеч от "Българска армия". През лятото Етър привлече друго дуо от ЦСКА-София - Никола Колев и Пламен Гълъбов. 

Треньорът Красимир Балъков познава отлично и двамата играчи, като вярва, че те ще му свършат добра работа в битката за оцеляване. 23-годишният Ангелов бе привлечен в Литекс по времето, когато Бала бе треньор на "оранжевите". 20-годишният бранител Атанасов е юноша на Черноморец и през 2015 също бе привлечен в Литекс. 

До момента бившият скаут на ЦСКА-София Краси Балъков взе на "Ивайло" Даниел Младенов и Георги Пашов. Той освободи Александър Александров, Веселин Минев и Йордан Апостолов. Тяхната съдба най-вероятно ще последва и Георги Сърмов. Много специалисти прозряха за чистка на "Ивайло" от бивши левскари. 

Ливърпул връща пари на притежателите на екип на Коутиньо

http://sporta.bg/livrpul-vrshcha-pari-na-pritezhatelite-na-ekip-na-koutino

Ръководството на Ливърпул ще компенсира феновете, които бяха против трансфера на техния любимец Филипе Коутиньо в Барселона. Мърсисайдци ще дават пари на съответния привърженик, върнал фланелка с името и номера на бразилеца за сезон 2017/2018.

От клуба ще осигурят ваучер на стойност 50 паунда на всеки, който върне екипа. Това обяви клубът на официалния си сайт, след като стана ясно, че Коутиньо вече е в Барселона и всичко по сделката е договорено. Много фенове обаче няма да успеят да възвърнат част от сумата по платения екип, защото вече запалиха фланелките с името на бразилеца. Късно снощи и тази сутрин в социалните мрежи вря и кипя от фотоси, показващи горящ екип на Ливърпул с номер 10.

Снощи Барса и Ливърпул обявиха сделката за Филипе Коутиньо, който преминава на "Камп Ноу" за сумата от 160 милиона евро. Така 25-годишният офанзивен халф се превръща в най-скъпия изходящ трансфер в историята на английския футбол. 

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване