02/09/18 19:36
(http://sporta.bg/)

Вавринка наказа нервния Троицки и е на 1/2-финал в София (ГАЛЕРИЯ)

Топ поставеният в схемата на "Diema Xtra Sofia Open" Стан Вавринка се класира на полуфиналите на надпреварата. Швейцарецът се справи лесно с Виктор Троицки след 6-1, 7-6(3) за малко под час и половина на централния корт в "Арена Армеец". Така в битка за място на финала трикратният шампион от Големия шлем ще срещне победителя от мача между Мирза Башич и Максимилан Мартерер.

вавринкатроицки.jpg

Двамата тенисисти предложиха истинско шоу на феновете в залата. Те изиграха красив двубой с много оспорвани разигравания и ефектни удари. И двамата бяха аплодирани бурно от привържениците и доказаха, че са най-големите любимци на публиката.

Вавринка стартира мача силно с гейм на нула. Швейцарецът заложи на хубав сервис и форхенд уинър, за да поведе в резултата. Тази инерция му помогна да осъществи светкавичен пробив в откриващото подаване на Троицки. Сърбинът направи две последователни двойни грешки, а после изкара топка в аут, за да даде брейкбол на опонента си. Трикратният шампион от Шлема се възползва от възможността и проби след удар в мрежата на сърбина, за да дръпне с 2-0. Веднага след това Вавринка затвърди брейка на 15 и поведе с 3-0.

станн.jpg

Троицки така и не успя да намери сервиса си и пострада жестоко при втория си сервис гейм. Той изостана с 0:30 след грешка от слайс бекхенд и форхенд уинър на Вавринка, но успя да изравни след смач на мрежата и ас. Швейцарецът обаче бе безкомпромисен и отново се добра до брейкбол, а след това завърши втория пробив със запазената си марка – бекхенд по правата. Това доведе до резултат 4-0 в полза на топ поставения в схемата.

В следващия си сервис гейм Вавринка премина през два дюса, но в крайна сметка завърши подаването си с ас, който едва закачи страничната линия – 5-0. 67-ият в света все пак успя да запише първи гейм на сметката си след няколко ефектни отигравания. Последната дума в сета обаче бе на Стан, който пласира 4 уинъра – 3 от бекхенд и 1 от форхенд, с което затвори сета при 6-1.

Троицки поведе с гейм на нула в началото на втората част, но швейцарският му опонент изравни. Той за пръв път показа колебания на собствен сервис, като изостана с 15:30. Това обаче не бе достатъчно за сърбина, тъй като Стан пласира няколко печеливши удара и обърна гейма. Последваха по два лесни сервис гейма за двамата тенисисти, но 7-ият се оказа истински тест за сърбина.

стан.jpg

Той даде на Вавринка три брейкбола – след удар в мрежата и два уинъра на швейцареца. Всеки път обаче Троицки намери верния път да отрази точките за пробив, а накрая използва силата на сервиса си, за да се измъкне сух от трудната ситуация и да поведе с 4-3.

В следващия гейм Вавринка стартира с гениална къса топка и дръпна с 40:0, като не очакваше Троицки да окаже съпротива. Сърбинът обаче направи добър смач, след което изравни заради две грешки на Стан. Той дори получи брейкбол след нова неточност на швейцареца, но не се възползва от него. След два дюса обаче Троицки дочака своя миг и проби. 67-ият в света отново изигра безупречна къса топка и накара публиката в залата да го аплодира бурно.

станнн.jpg

Сърбинът сервира за сета, но Вавринка също имаше своя отговор. Той получи точка за пробив при 40:30 и я реализира с най-доброто отиграване в мача. Швейцарецът бе прехвърлен, но достигна топката и я запрати мощно по правата от бекхенд, а това се оказа ефектен уинър. Така Троицки пропиля възможността да изравни сетовете, а Стан се върна в играта във втората част. Той също бе награден с бурни овации от трибуните.

Двамата тенисисти взеха сравнително лесно следващите си геймове, за да се стигне до тайбрек. В него Троицки поведе с 3:0 след 2 минипробива, осъществени чрез добро воле на мрежата и топка в аут на Вавринка. Швейцарецът обаче върна двата минибрейка и изравни, а сърбинът се изнерви до краен предел. Стан пласира добър сервис и поведе, а след това дръпна и с 5:3 след грешка на опонента си.

Вавринка бе разкаран по корта в следващото разиграване, но достигна къса топка на сърбина и получи три мачбола. Швейцарецът се възползва още от първия и се класира на полуфиналите след 6-1, 7-6(3).

Снимки: sporta.bg, sofiaopen.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване