02/12/18 14:37
(http://sporta.bg/)

Патрони нахалост и слабо бягане в преследването за биатлонистите ни

И днешният ден на зимната Олимпиада в ПьонгЧанг не донесе положителни емоции за родните биатлонисти. Красимир Анев, Антон Синапов и Владимир Илиев бяха тримата българи, които добиха право и стартираха в преследването, но завършиха с места след 50-о. Триото обаче тръгна с доста задни номера и целта бе да се придвижат малко напред. Това не се случи и нашите момчета не съумяха да сторят нещо значимо в красивия комплекс "Аспенския" в Южна Корея. Шампион пък стана Мартен Фуркад, който навакса изоставане и с чудесни стрелби заслужено триумфира и дублира титлата си отпреди 4 години в Сочи.

Голямото разочарование за Анев, Синапов и Илиев отново бе неточната стрелба. В общо четирите случая те не блеснаха с точен мерник (с изключение на първия опит на Анев, когато свали 5 от 5).

Така надеждите ни за предни класирания в ПьонгЧанг в спринта и преследването се оказаха напразни и със свити сърца ще очакваме следващите дисциплини.Нашите момчета още са по трасето и до минути им предстои да финишират

Днес стартът на преследването бе под въпрос, но в крайна сметка вятърът в ПьонгЧанг поутихна. Пръв тръгна златният медалист от спринта Арнд Пайфер. Немецът удържаше първата позиция дълго време, но с грешка във втората си стрелба изпусна Фуркад. Франсето се възползва и запази концентрацията си на стрелбището, а и бягането му бе великолепно. Така Мартен Фуркад пресече пръв финалната линия с френското знаме в ръка. Самуелсон и Дол пък са втори и трети.

Очаквайте подробности!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване