02/18/18 15:19
(http://sporta.bg/)

НА ЖИВО С КАРТИНА! Големият финал в Ротердам: Григор Димитров - Роджър Федерер

Днес от 16:30 ч. българско време Григор Димитров ще срещне най-голямото си препятствие по пътя към титлата на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам. За пръв път българинът ще се изправи срещу своя идол Роджър Федерер в мач за трофей. Зала „Ахой“ в холандския град ще стане арена на битката между световния номер 1 и настоящия 5-и в ранглистата.

SPORTA.BG ще проследи големия финал НА ЖИВО с картина и видео! Може да гледате битката за титлата ТУК и ТУК!

GRIGORRR.jpg

Григор Димитров се класира за финала след отказване на съперника му Давид Гофен в предния кръг. Българинът водеше с 6-3, а при резултат 1-0 за Гофен във втората част, белгиецът се контузи, удряйки топка в окото си, и стана ясно, че не може да продължи. Федерер пък се добра до мача за титлата, след като надви Андреас Сепи с 6-3, 7-6(3). По време на турнира швейцарецът се завърна на върха на световната ранглиста и стана най-възрастният състезател в историята, заемащ първото място. Сега 36-годишният тенисист ще иска да завърши турнира подобаващо и да вдигне титлата.

fer.jpg

Роджър Федерер очаквано е определен като фаворит от букмейкърите. Ставката за победа на Маестрото се равнява на 1.25. Коефициентът за успех на българина пък е оценен на 4.00. 

Григор няма нито една победа срещу Маестрото от 6 опита, като е успял да му вземе само два сета. Последната им среща бе на „Уимбълдън“ 2017, когато Роджър елиминира българина на осминафинал с 6-4, 6-2, 6-4. През 2016 пък швейцарецът отстрани родния състезател на Откритото първенство на Австралия и в Бризбейн. Димитров обаче е готов за поредната битка и този път има по-голям шанс от всякога да надвие своя идол. 

g.jpg

Снимки: Twitter

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване