03/05/18 15:37
(http://sporta.bg/)

Анри се самопредложи за мениджър на Арсенал, но застана зад Венгер

Легендата на Арсенал Тиери Анри заяви, че би поел кормилото на "артилеристите", ако от любимия му клуб му се обадят. Французинът обаче в никакъв случай не би сложил прът в колелата на Арсен Венгер, който бе мениджър на "топчиите" и когато звездата на Анри във Висшата лига изгря. 

В момента световният и европейски шампион с Франция се изявява като помощник-треньор на Роберто Мартинес в белгийския национален отбор и не смята да напуска поста си. Арсен Венгер обаче е съсипан от медии и специалисти на Острова заради слабите си резултати напоследък. Твърди се, че постът на френския специалист ще бъде вакантен след края на настоящата кампания. 

"Искам да говорим само хипотетично и да не ми изкривявате думите. Аз съм човек, който винаги се е борил да бъде на върха, и затова няма как да отбягна предизвикателството. И ако от Арсенал ми се обадят и ме помолят, повтарям, ако ми се обадят, ще приема това предизвикателство", сподели легендарният номер 14 на "артилеристите".

"Нека повторя, говорим само хипотетично. Не искам да скачам на оградата и да чакам Арсен да се махне. Единствено той може да реши дали да остане или да си тръгне. Влизал съм в битки рамо до рамо с този човек, той означава много за мен, не ме карайте да му давам оценки", предупреди Анри.

"Само не искам да ставам свидетел на това, което се случва с него в момента. Искам последната дума за кариерата му в Арсенал да е изцяло негова. Искам той да обяви какво ще прави и какви са желанията му", сподели Тиери Анри, цитиран от "Скай Спортс". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване