04/03/18 09:16
(http://sporta.bg/)

Ето защо Уайт е препятствието на Пулев преди Джошуа

Голямата новина за българския бокс от късната нощ е, че Кубрат Пулев няма да се бие срещу Доминик Бризийл за определяне на задължителния претендент за пояса на IBF, а срещу Дилиън Уайт. Първоначално от Международната боксова федерация бяха насрочили за търг битка между Кобрата и Бризийл, но се оказа, че съперникът преди евентуален сблъсък с Антъни Джошуа ще е много по-силен.

Елитният сайт boxingscene.com разкри причината за смяната на Бризийл с Уайт. 32-годишният американец просто не е приел поканата за мач с българина. Твърди се, че през лятото той е уговорил мач с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър и е отписал IBF като опция. 

Дилиън Уайт (23-1, 17 КО) е изключително тежък съперник. Единствената загуба на 29-годишния британец е срещу Антъни Джошуа през 2015 г., когато бе нокаутиран в 7-ия рунд. В момента обаче той е в серия от 7 поредни победи.

Преди две седмици в Лондон Уайт реализира един от най-бруталните си нокаути - в 6-ия рунд срещу бившия шампион на WBA Лукас Браун. След успеха над Голямото татенце той изгледа мача между Александър Поветкин и Дейвид Прайс, който подгря мегасблъсъка Джошуа-Паркър. След победата на руснака, Уайт го предизвика, но явно ще трябва да помисли първо за мач с Кубрат Пулев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване