04/19/18 09:44
(http://sporta.bg/)

Байерн срещу бъдещия си треньор на финал за Купата (ВИДЕО)

Айнтрахт (Франкфурт) за втора поредна година се класира на финала за Купата на Германия. Късно снощи тимът на Нико Ковач надделя с минималното 1:0 над Шалке като гост на "Фелтинс Арена" и елиминира отбора от Гелзенкирхен на полуфиналите в надпреварата. Това поставя интересен парадокс, тъй като в битката за титлата Ковач ще се изправи срещу бъдещия си отбор - Байерн (Мюнхен). Бавалците отстраниха Леверкузен в другия полуфинален мач.

Единственото попадение за гостите отбеляза Лука Йович в 75-ата минута. Той се разписа с глава след центриране от корнер на Джонатан де Гузман. До края Шалке опита да изравни, но силите на "кралскосините" не стигнаха. Айнтрахт дори остана с човек по-малко в 81-ата минута, след като Желсон Фернандес бе изгонен.

Финалният сблъсък между Байерн (Мюнхен) и Айнтрахт (Франкфурт) е на 19 май на "Олимпиащадион" в Берлин. Нико Ковач ще опита да накаже бъдещия си тим и да триумфира в надпреварата, след като миналата година се препъна точно на финала. Тогава Борусия (Дортмунд) грабна трофея, след като надви Айнтрахт с 2:1.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване