05/04/18 18:10
(http://sporta.bg/)

НА ЖИВО С КАРТИНА! Левски срещу Ботев на празника на Гунди

Тази вечер от 20:00 ч. на "Герена" ще се проведе истински футболен празник. Левски празнува 75-годишнината от рождението на своята голяма легенда Георги Аспарухов. По ирония на съдбата това се случва в двубой срещу другия отбор, чиято фланелка е носил Гунди - Ботев (Пловдив). Мачът в Първа лига е изключително емоционален, тъй като преди това ще се проведат много събития, свързани със "синята" легенда.

SPORTA.BG ще проследи срещата на живо с картина и видео специално за вас! Може да гледате сблъсъка ТУК!

Още в 10 ч. сутринта футболисти, треньори и ръководители на Левски, както и легенди и фенове, поднесоха цветя на паметника на Аспарухов пред Сектор "А" на едноименния стадион. По-късно бяха издадени марки с лика на Гунди, както и бяха представени две книги за великия български футболист. Малко по-рано стартира концерт на група Порок, Подуене Блус Бенд и приятели, а час и половина преди началото на мача ще има среща с играчи, състезавали се рамо до рамо с Аспарухов.

леев.jpg

Що се отнася до битката на терена, то Левски ще запази голяма част от своите титуляри на скамейката или извън групата. Причината е, че 26-кратните шампиони ще се борят за трофея за Купата на България на 9 май срещу Славия. Тимът на Делио Роси обаче трябва да брани третата позиция в класирането, защото преследвачът Берое дебне за грешки.

В днешния двубой няма да играят Давид Яблонски, Жорди Гомес, Филипе Нашименто и Кали Тиам. Антонио Вутов също не попадна в състава, а Сержиу Буш е наказан.

лееев.jpg

Отборът на Николай Киров има надеждата да се класира в Лига Европа, но това ще стане само чрез третото място в шампионата. Дори да победи днес, Ботев пак ще е на 5 пункта зад "сините". Белия няма кой знае какви кадрови проблеми и ще разполага с най-доброто, което има в състава. 

Последният мач между двата тима в Коматево приключи при победа с 1:0 на "канарчетата". Те останаха с човек по-малко, но в последните минути Стивън Петков донесе трите точки. Преди това пък Левски надви "жълто-черните" в София със същия резултат с автогол на Пламен Димов.

обернтан.jpg

Левски е определян като фаворит в срещата с коефициент 1.66. Ставката за успех на гостите се равнява на 4.33, а равенството се котира с коефициент 3.80. Главен съдия на сблъсъка е Стефан Апостолов.

Снимки: levski.bg, botevplovdiv.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване