Бразилската самба бе спъната от Швейцария

http://sporta.bg/brazilskata-samba-be-spnata-ot-shveycariya

Петкратният световен шампион Бразилия разочарова като почна с равенство 1:1 срещу Швейцария на световното първенство в Русия. Двубоят бе от група „Е“, в който по-рано през деня Сърбия победи Коста Рика с 1:0.

Така Бразилия се нареди до още някои от фаворитите, които показаха колеблива игра в първите си мачове. Франция надви трудно Австралия с 2:1, но сочените за фаворити Аржентина и Германия стъпиха накриво. Аржентинците стигнаха само до равен с Исландия, а днес Германия загуби от Мексико.

Коутиньо откри резултата в 20-ата минута след фамозно изпълнение извън наказателното поле. Стивън Цубер изравни в 50-ата минута.

Селекционерът на бразилците Тите заложи на офанзивна мощ – на върха на атаката бе Габриел Жезус, а зад него действаха изключителните Паулиьно, Неймар, Коутиньо и Вилиан.

България попари Бразилия на волей

http://sporta.bg/blgariya-popari-braziliya-na-voley

Националният отбор на България завърши по най-добрия начин участието си в домакинския турнир от група 16 във Варна, след като се наложи драматично над олимпийския шампион Бразилия с 3:2 (25:22, 19:25, 25:15, 18:25, 15:12) в третата среща в Двореца на културата и спорта.  

Двата тима стартираха равностойно срещата, но след първото техническо прекъсване българският тим заигра по-окрилено и излезе напред. Това накара бразилският селекционер да поиска почивка, а след това да направи и двойна смяна - на терена се появиха Бруно Резенде и Алан Соуса. Ходовете не дадоха резултат и "лъвовете" продължиха да доминират. В игра за България влезе Владислав Иванов, заменяйки Валентин Братоев. "Селесао" намали дистанцията, но в решителните моменти "трикольорите" отново показаха воля и устойчивост и затвориха гейма след 25:22. 

Ситуацията се повтори и във втората част - равностойно начало, след това оформяне на добра разлика. След второто техническо прекъсване бразилците изравниха (8:8), но нашите момчета вкараха интрига, успявайки да догонят опонента. Положението се повтори на няколко пъти, олимпийските шампиони се откъснаха и увеличиха преднината си. Въпреки усилията на момчетата на Пламен Константинов, южноамериканците изравниха резултата 1:1. 

В третия гейм българите започнаха ударно, с добра преднина. "Лъвовете" удържаха темпото, разстройвайки посрещането на съперника. Дистанцията се увеличи, нашите момчета показаха още по-добра игра на блокада и атака. Розалин Пенчев замени Николай Пенчев. В следващите минути Виктор Йосифов и съотборниците му просто доиграха гейма, за да поведат с 2:1 гейма. 

Четвъртата част стартира с промяна в състава на "кариоките" - Исак Сантос замени Отавио Пинто. Играта отново бе доста оспорвана, впоследствие бразилците се мобилизираха и дръпнаха. "Трикольорите" заличиха половината от преднината на опонентите си, но не успяха да направят повече. Съставът, воден от Ренан дал Зото продължи да разколебава българските състезатели и в крайна сметка вкара двубоя в тайбрек. 

В него на терена останаха Николай Учиков и Розалин Пенчев. Положението от двете страни на мрежата ставаше все по-напечено. Резултатът бе точка за точка, при 7:5 играчите на Пламен Константинов поведоха. Волейболистите на "селесао" обаче отново ги настигнаха, последва ново надлъгване. Блокаут на Николай Учиков увеличи дистанцията, но за кратко. Борбата продължи - бразилците застанаха застанаха плътно зад "лъвовете", оставайки на една точка. Атака на Розалин Пенчев доближи тима до успеха, след което Светослав Гоцев сложи точка на мача за 15:12 и крайното 3:2. 

Най-резултатен за "лъвовете" бе Валентин Братоев с 14 точки (1 блокада, 1 ас), 12 добави Светослав Гоцев (3 блокади). По 11 точки записаха Розалин Пенчев (1 блокада) и капитанът Виктор Йосифов (3 блокади, 1 ас). За бразилския тим Уолъс де Соуса бе над всички с 22 точки, Маурисио Борхес приключи с 12 точки (5 блокади, 1 ас). 

Така България продължава да заема 12-та позиция в класирането с 14 точки (5 победи, 7 загуби), "селесао" са четвърти с 24 точки (8 успеха, 4 поражения). 

Следващата седмица националите ни поемат към ново предизвикателство - турнира от група 19 в Техеран (Иран), където ще имат за съперници домакините, Германия и Южна Корея. След поредицата от 3 загуби във Варна бразилците пък ще търсят успехи в Австралия, като в групата са и Аржентина и Полша. 

Швейцария върна Бразилия 40 години назад

http://www.sportal.bg/news.php?news=730604

news picture
С равенството 1:1 срещу Швейцария Бразилия се върна 40 години назад. Именно тогава за последно "селесао" завърши реми на старта на световните финали в ...

Гризман: Сърцето ми е в Атлетико и е нормално да остана

http://www.novsport.com/news2830411_1341.html

Френският национал говори за решението си да остане в настоящия си клуб

Фалстарт за световния шампион - Мексико шокира Германия

http://nakratko.bg/category/44/161095/


Германия започна защитата на световната си титла с фалстарт. Бундестимът загуби от Мексико с 0:1 в първи мач от група "F" на Мондиал 2018.

Мексико разтърси краля Германия (видео + галерия)

http://www.sportal.bg/news.php?news=730557

news picture
Световният шампион Германия загуби с 0:1 от Мексико в първа среща от група F на Световното първенство, играна на московския стадион “Лужники”. ...

Viva Mexico! Германия на колене пред ацтеките в Москва

http://sporta.bg/viva-mexico-germaniya-na-kolene-pred-actekite-v-moskva

Мексико заслужено би с 1:0 Германия и направи началото на Мондиал 2018 ужасяващо за Бундестима. "Ацтеките" бяха по-добрият тим през първата част и със страхотни атаки можеше да поведе с няколко гола. Къмсетът обаче покри немците и те инкасираха само едно попадение. То бе дело на Ирвин Лосано след образцова контра в 35-ата минута. Играчът на ПСВ сви с левия крак топката в наказателното поле, а после с десния не остави шанс на Мануел Нойер за 1:0.

На стадион "Лужники" в Москва имаше 80 000 зрители, от които 50 000 бяха мексиканци. Те подивяха от кеф след успеха и тази нощ в руската столица със сигурност ще се чува Viva Mexico и ще има диви фиести на много места.

Двата тима се хвърлиха здраво още от първия съдийски сигнал. Във 2-ата минута Ървинг Лозано се озова на отлична позиция, но Жером Боатенг в последния момент успя да блокира удара му. В ответната атака удар на Вернер мина покрай левия страничен стълб на вратата на Мексико.

В шестата минута бранител в зелено блокира Томас Мюлер. Топката се озова в Матс Хумелс, който обаче не успя да нанесе хубав удар и Очоа спаси.

В 10-ата минута Ектор Ерера отправи тежък удар, Нойер обаче се намеси и улови. В 14-ата минута германският страж отрази удар на Чичарито.

Минута по-късно Кимих центрира отдясно, Аяла подведе Салседо, който бе близо до това да си вкара автогол. В 18-ата минута Ернандес получи на отлична позиция в наказателното поле. Нападателят обаче се забави и германската отбрана се справи.

В 20-ата минута Вернер получи в наказателното поле, справи се в противников защитник и стреля от около 14 метра. Очоа обаче не се затрудни и улови. Две минути по-късно вратарят на "ацтеките" спаси и удар от далечна дистанция на Кроос.

Последваха две неточни удара на Мигел Лаюн по посока на вратата на Германия. В тези минути Мексико бе по-добрият отбор и това доведе до гол във вратата на Нойер. Кедира сбърка пред противниковото наказателно поле. Играчите в зелено бързо изнесоха топката, Чичарито намери Ървинг Лозано отляво. Крилото проби, финтира Хумелс и с хубав удар реалзиира за 0:1.

Отговорът на Бундестима бе мигновен. Тони Кроос удари напречната греда от пряк свободен удар. До края на полувреме световните шампиони бяха по-дейният отбор, но не успяха да затруднят вратата на Мексико.

Втората част започна с масиран натиск на Германия. В първите минути Платенхард и Кимих опитаха удари от далечна дистанция, но не затрудниха Очоа.

В 55-ата минута Йозил продължи към Дракслер наляво, крилото финтира защитник и опита техничен удар в далечния ъгъл, но Салседо блокира топката. Малко след това Чичарито и Вела се озоваха сами срещу Боатенг, но първият сбърка с подаването си и атаката загуби своята острота.

В 65-ата минута Кимих опита удар със задна ножица, но прати кълбото над вратата. Две минути след това Хумелс свали топката след центриране от корнер за Вернер, но нападателят от няколко метра прати топката над вратата.

В 72-ата минута и Марко Ройс се отличи с пропуск. Крилото получи хубав пас от Боатенг. Първоначално опита пас към Вернер, топката се върна при него, а крилото с мощен удар я прати над вратата.

В 75-ата минута Кимих пусна към Кроос пред наказателното поле. Халфът бе оставен абсолютно сам и опита удар, който мина покрай вратата. Малко след това германците изпълниха късо корнер. Топката попадна в Мюлер. Нападателят стреля от малък ъгъл, но Очоа изби. 

Мексико дебнеше на контраатака и на два пъти Мигел Лаюн опита удари от далечна дистанция, но и двата пъти топката мина покрай вратата. В 84-ата минута Кроос шутира извън наказателното поле, но Очоа се справи. 

Три минути по-късно Кимих намери Гомес в наказателното поле на чиста позиция, но нападателят с глава прати топката над вратата. В 89-ата минута Ройс пропусна от малък ъгъл. Топката стигна до Юлиан Бранд. Младокът опита мощен удар, който мина на сантиметри от гредата. 

До края на срещата германците опитаха да затруднят Мексико с изсипани топки, но по никакъв начин не затрудниха Очоа. По този начин Германия започна защитата на титлата си с поражение.

Германия с първа загуба на старта от Испания'82

http://www.novsport.com/news2830331_1031.html

Историята сочи, че "Маншафта" не е започвал със загуба на световно първенство от далечната 1982 година

Багата тренира здраво с бившия шампион Кейн Веласкес

http://www.novsport.com/news2830211_1018.html

Това ще е дебют за Багата в UFC и той е сред малцината, които получават шанс да се бият с топ боец още в дебюта си

Красен Кралев за волейболистите: Мисия "Варна" изпълнена! (СНИМКИ)

http://www.novsport.com/news2830371_1011.html

Варненската публика отново доказа, че е на световно ниво, написа министърът във Фейсбук

Александър Коларов получи автомобил като подарък

http://www.novsport.com/news2830251_1022.html

Той е от управителя на Самарска област Дмитрий Азаров, след като беше избран за играч на мача срещу Коста Рика

МОНДИАЛ 2018 НА ЖИВО! Германия-Мексико: 0:1

http://sporta.bg/mondial-2018-na-zhivo-germaniya-meksiko-0-0

- КРАЙ НА СРЕЩАТА - ИЗНЕНАДВАЩ ЗА НЯКОИ, НО НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕН УСПЕХ ЗА "АЦТЕКИТЕ". ГЕРМАНИЯ И ЛЬОВ ТРЯБВА ДА СИ ИЗВАДЯТ КУП ИЗВОДИ.

- 20 минути преди края Германия изглежда на тим без идея и без шанс да стигне до някакви опасности.

- Със задна ножижа Йошуа Кимих бе близо до изравняване в 65-ата минута.

- Начало на втората част, немците пробват да променят нещо в срещата, но не им се получава до момента.

- КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ, МЕКСИКО ВОДИ С 1:0 И ИГРАЕ МНОГО ПО-УМНО, БЪРЗО И НАДЪХАНО ОТ СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН!

1320632771_977033102.jpg

- Германия отвърна с удар на Кроос в гредата, но шокът за немците е голям и те не знаят къде се намират през първата част.

- ГОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООЛ - МЕКСИКО ЗАСЛУЖЕНО ПОВЕДЕ С 1:0 В 35-АТА МИНУТА! "АЦТЕКИТЕ" ОСЪЩЕСТВИХА ГРЪМОВНА КОНТРААТАКА С БЪРЗИ ПАСОВЕ, ИРВИН ЛОСАНО ФИНТИРА ЗАЩИТНИК В НАКАЗАТЕЛНОТО ПОЛЕ И ПОСЛЕ С ДЕСНИЯ КРАК ЗАБИ НЕСПАСЯЕМО КЪЛБОТО В ДОЛНИЯ ДЕСЕН ЪГЪЛ НА НОЙЕР.

1176657658_977028748.jpg

- Супер двуостър мач! Акциите на двата тима се редуват една след друга и са прекрасни до последния удар. Първо Чичарито излезе сам срещу Нойер, но  се засуети. После и Тимо Вернер се обърна добре в пеналта, но стреля право в ръцете на стража.

- Мексико показва здрава игра и бързи подавания в атака, които хващат немците неподготвени. На Нойер отново му се наложи да се намесва при удар отдалеч.

1280674251_977026446.jpg

- Бундестимът постепенно успокои играта и вече владее топката доста по-хладнокръвно, опитаха и няколко удари, които не бяха опасни за вратаря Гийермо Очоа.

- "Ацтеките" почнаха много по-надъхано мача и вече имаха чудесна възможност да вкарат!

gmpkod0pkyuaqbyusbf5.jpg

- НАЧАЛО НА МАЧА НА "ЛУЧЖИКИ" ПРЕД 50 000 ФЕНОВЕ НА МЕКСИКО, 10 000 НЕМЦИ И 20 000 ОТ ОСТАНАЛИ НАЦИОНАЛНОСТИ!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Световният шампион Германия стартира похода си към пета Купа на Нике по терените на Русия. Бундестимът среща много коравия тим на Мексико в Москва и със сигурност ще стане напечен мач.

SPORTA.BG ЩЕ ПРОСЛЕДИ ДВУБОЯ НА ЖИВО

ГЛЕДАЙТЕ СБЛЪСЪКА ТУК И ТУК

По време на подготовката за Мондиала Германия показа доста колебания. Възпитаниците на Йоаким Льов записаха серия от 5 поредни контроли без успех на сметката си (3 равенства и 2 загуби). Едва в последната си проверка Бундестимът се събуди с успех с 2:1 над Саудитска Арабия, но и в този мач отборът отнесе доста критики за представянето си.

Мексико е традиционен представител на световни финали, като това е 16-о участие на тима. Северноамериканците се представят традиционно добре и в последните си 7 участия задължително излизат от своята група. Селекционерът Хуан Карлос Осорио отново разполага с доста стабилен състав, макар и без някакви големи звезди. Все пак трябва да отличим  играчи като Андрес Гуардадо, Гийермо Очоа, Джовани Дос Сантос, Карлос Вела и Чичарито, които имат достатъчно опит и могат да поведат отбора напред

Двата съперника днес се познават достатъчно добре. Те се срещнаха преди година в турнира за Купата на Конфедерациите, като тогава Германия записа убедителен успех с 4:1. В състава на Мексико няма особени кадрови проблеми, като тимът ще излезе с най-доброто, с което разполага.

Мартинес няма да прави промени в състава на Белгия

http://www.novsport.com/news2830201_1004.html

Компани се възстановява по-бързо от първоначалните прогнози, заяви треньорът

ВЕЛИКО!!! Бихме Бразилия на волейбол!!! (ВИДЕО И СНИМКИ)

http://www.novsport.com/news2830301_1011.html

"Лъвовете" пак надвиха олимпийския шампион сред еуфорията на феновете във Варна и пред погледа на министър Кралев

Феновете определиха №1 от битката между Германия и Мексико

http://www.novsport.com/news2830291_1471.html

Нападателят на ПСВ Айнтховен се разписа след отлична контраатака, при която простреля Мануел Нойер в близкия му ъгъл

Агресивна Сърбия победи минимално Коста Рика

http://nakratko.bg/category/44/161090/


Сърбия победи Коста Рика с 1:0 в първия мач от пета група. Така "плавите" временно оглавиха класирането преди срещата между Бразилия и Швейцария, която започва в 21 ч.

Федерер с 98-а титла в кариерата си

http://nakratko.bg/category/56/161087/


Роджър Федерер спечели за първи път турнира по тенис на трева в германския град Щутгарт с награден фонд 656 хиляди евро. Поставеният под номер 1 швейцарец победи на финала седмия поставен Милош Раонич (Канада) с 6:4, 7:6(3) за 78 минути.

ФИФА обяви победното попадение на Франция за автогол

http://nakratko.bg/category/44/161086/


Официалните лица във ФИФА обявиха, че победният гол за Франция в мача срещу Австралия, завършил с победа на "петлите" с 2:1, е бил автогол на Азиз Бехич.

Сръбско бижу разплака Коста Рика

http://sporta.bg/srbsko-bizhu-razplaka-kosta-rika

Сърбия стартира измъчено, но успешно пътя си на Мондиал 2018. "Плавите" се справиха изключително трудно със симпатягите от Коста Рика с 1:0 в град Самара в откриващия си мач на Мондиал 2018. Съседите измъкнаха трите точки след страхотно изпълнение от фаул на Александър Коларов. Той би майсторски - като Стоичков срешу Германия през 94-а и не остави шанс на вратаря на Реал М - Кейлор Навас.

Преди това поапдение сърбите повече от час се мъчеха, а бойкият отбор на Коста Рика показа здрава игра в отбрана и опасни контри. Най-доброто положение за първата част бе на сметката на момчетата от Централна Америка, които след корнер имаха 100-процентова възможност.

През второто полувреме нападателят Митрович излезе сам срещу Навас, но не успя да го преодолее.

Малко след това Коларов застана за д топката и от пряк свободен удар хвърли в дива радост Сърбия.

Коста Рика натисна в опит да изравни, но така и не съумя да го направи. Така сърбите постигнаха очаквана победа в групата, където са още отборите на Бразилия и Швейцария.

Шведите не се притесняват, че не са вкарвали от 5 часа

http://www.novsport.com/news2830131_1471.html

“Тре кронур” стартират в група F срещу отбора на Република Корея

Антон Миранчук: Критиките ни амбицираха

http://www.novsport.com/news2830051_1471.html

Русия са пределно амбицирани да затворят устите на критиците

Аврамов: Българският баскетбол върви лека полека нагоре

http://www.novsport.com/news2829991_1010.html

Имаме шансове да се класираме за следващата квалификация, допълни баскетболистът

Стоичков: Радвам се за сърбите, страхотен фаул на Коларов

http://www.novsport.com/news2830071_1471.html

"Коста Рика беше един от фаворитите в тази група, но след този мач мисля, че шансовете им намаляват"

ГОЛЯМАТА СЕНЗАЦИЯ Е ФАКТ! Германия падна от Мексико (ВИДЕО+СНИМКИ)

http://www.novsport.com/news2829941_1031.html

Бундестимът започна с фалстарт защитата на титлата срещу храбрите "ацтеки"

Исландците мислят само за мача с Нигерия

http://www.novsport.com/news2829891_1471.html

"Ако не постигнем нужния резултат срещу тях, ще бъде без значение, че сме взели точка от Аржентина"

Гласят Гереро за титуляр срещу Франция

http://www.novsport.com/news2829801_1056.html

Трябва да изберем най-добрия състав, заяви Рикардо Гарека

Четирима шуменци отиват на Балканското първенство по кикбокс

http://www.novsport.com/news2829861_1018.html

Миналата година първенството се състоя в Черна гора, където Иван Иванов и Полина Галинова донесоха две титли за България

Англия се отказа от официалната тренировка преди мача с Тунис

http://www.sportal.bg/news.php?news=730492

news picture
Английските национали се отказаха от официалната тренировка на стадион "Волгоград-Арена" преди мача срещу Тунис от група "G" на световното първенство по футбол ...

Роналдо се призна за виновен и ще плаща солено

http://sporta.bg/ronaldo-se-prizna-za-vinoven-i-shche-plashcha-soleno

Звездата на Португалия и Реал Мадрид Кристиано Роналдо се е признал за виновен по обвинението за укриване на данъци към испанската хазна, твърди Ел Мундо Депортиво. Това означава, че го окачва двегодишна присъда, но нападателят няма да влиза зад решетките, защото според закона в страната всички присъди до 24 месеца са условни. Отделно асът на Реал Мадрид ще плати 18,8 млн. евро.

Според обвинението Роналдо е ощетил държавната хазна на Испания с 14,8 млн. евро между 2011 и 2014 година. Първоначално данъчните настояваха той да плати въпросните 14,8 млн. евро, а към тях да добави близо 11 млн. евро глоба. Ако информацията на El Mundo се потвърди, това ще означава, че той ще се раздели само с 4 млн. евро като глоба. В момента Роналдо е с националния тим на Португалия на Мондиал 2018, където си върна на Испания с чудесен хеттрик, с който "мореплавателите" взеха точка от Ла Фурия Роха.

Дарио Сърна подписва с Каляри

http://www.sportal.bg/news.php?news=730489

news picture
Бившият защитник на Шахтьор Донецк Дарио Сърна ще продължи кариерата си в Италия. 36-годишният хърватин се споразумя за договор с отбора на Каляри, съобщи ...

Левски приведе сектор "В" в приличен вид за мачовете от Лига Европа

http://www.sportal.bg/news.php?news=730488

news picture
Левски успя да приведе в приличен вид за Лига Европа проблемния сектор “В“ на стадион „Георги Аспарухов“, пише „Меридиан ...

Мъжът, който учи севернокорейците на бизнес

https://topsport.bg/business/mazhat-koyto-uchi-severnokoreytsite-na-biznes.html

Изолираната държава дава много възможности, но инвеститорите трябва да бъдат търпеливи

"Контра Мондиал": Само Меси ли е виновен и как ще почнат Бразилия и Германия?

http://www.sportal.bg/news.php?news=730490

news picture
Лионел Меси ли е големият виновник за безличния облик на Аржентина срещу Исландия на Световното първенство? В поредното издание на “Контра Мондиал” ...

Гулиев атакува европейския рекорд на Пиетро Менеа

http://www.sportal.bg/news.php?news=730487

news picture
Този септември ще се навършат 39 години от поставянето на европейския рекорд на 200 метра от 19.72 сек, дело на италианската легенда Пиетро Менеа. Световният ...

Ивелин Попов започва подготовка с Рубин

http://www.sportal.bg/news.php?news=730486

news picture
Националът Ивелин Попов започва днес подготовка с отбора на Рубин Казан, съобщиха от клуба. Българският нападател ще се включи в тренировките на отбора на ...

Първият задържан фен на Мондиал 2018 е жена

http://www.sportal.bg/news.php?news=730484

news picture
Първият задържан фен на Световното първенство по футбол в Русия се оказа жена от Перу, и то не за хулиганство по стадионите, а за кражба на чанта, съобщава ...

Малин Орачев иска трима от Етър

http://www.sportal.bg/news.php?news=730483

news picture
Старши треньорът на Дунав (Русе) Малин Орачев следи ситуацията около трима играчи на Етър. Това са Стефан Неделчев, Ерик Почански, Иван Въл­чанов. ...

В Италия: Лукас Саша пред трансфер в Серия “А”

http://www.sportal.bg/news.php?news=730482

news picture
Тим от Серия “А” проявя­ва сериозен интерес към универсалния футболист на Лудогорец Лукас Саша. Популярният журналист Андерсиньо Маркес, ...

Още двама германци идват в Локо (Пд)

http://www.sportal.bg/news.php?news=730480

news picture
Още двама гер­мански футбо­листи, след Амади Гиаси, ще дойдат на проби в Локо (Пд), твърди "Меридиан Мач". Все още не се знаят техните постове, но се ...

Алан Дзагоев няма да лети за Санкт Петербург

http://www.sportal.bg/news.php?news=730479

news picture
Крилото на руския национален отбор Алан Дзагоев няма да лети с останалата група за Санкт Петербург за втория мач на тима от Група “А” от Мондиал ...

Емоциите на феновете на Перу на старта на Мондиал 2018

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/emociite-na-fenovete-na-peru-na-starta-na-mondial-2018-492996

Перу загуби първия си двубой в група С на Мондиал 2018 след като отстъпи с 0:1 на Дания, а феновете преживяха емоционално двубоя. Участието на Перу на Световно първенство е първо от 36 години насам. Надеждите на националния тим на Перу за добро представяне на шампионата в Русия обаче остават. В прикаченото...

ПРОГНОЗА: Бразилия - Швейцария

https://www.gol.bg/prognozi/2018-06-17/prognoza-braziliya-shveytsariya

Изберете състава на любимия си отбор и познайте резултата

Лоренсо най-сетне намери ритъма - най-любопитното преди ГП на Каталуня

http://www.sportal.bg/news.php?news=730476

news picture
Хорхе Лоренсо се пребори за полпозишън на каталунското трасе в MotoGP с Ducati. Tова e първият му с италианския отбор, както и първият от Гран При на Валенсия ...

Как цяла Южна Америка намрази Англия...

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/kak-ciala-iuzhna-amerika-namrazi-angliia-492995

Англия е родината на футбола, а мястото, където той е тачен като религия безспорно е цяла Южна Америка. И сигурно предполагате, че на този континент би трябвало да тачат англичаните заради факта, че са дали на света любимото им забавление. Е, не е точно така, защото там се корени истинска омраза на футбо...

ПРОГНОЗА: Коста Рика - Сърбия

https://www.gol.bg/shveytsariya-worldcup2018/2018-06-17/prognoza-kosta-rika-sarbiya

Коста Рика се готви за нов подвиг на Мондиал 2018, Сърбия се завръща на световната сцена

Мария Петрова откри петото издание на турнира "Тракия къп"

http://www.sportal.bg/news.php?news=730474

news picture
Tрикратнатa абсолютна световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова откри петото издание на международния турнир "Тракия къп". И тази година тя ...

Рекордните 350 състезатели от 18 клуба участват на Държавното по спортна акробатика за подрастващи

http://www.sportal.bg/news.php?news=730475

news picture
Рекордните 350 състезатели от 18 клуба участват на държавния индивидуален шампионат по спортна акробатика за възрастите 6-8, 9-11 и 6-14 години. В първия ...

Барса има пари за Тиаго, но не отправя оферта към Байерн

https://www.gol.bg/bayern/2018-06-17/barsa-ima-pari-za-tiago-no-ne-otpravya-oferta-kam-bayern

"Той е част от плановете ни", заяви изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге

Крило на Мароко пропуска мача с Португалия заради комоцио

http://www.sportal.bg/news.php?news=730473

news picture
Крилото на Мароко Нордин Амрабат ще пропусне следващия мач на своя отбор срещу Португалия заради сътресение на мозъка. Амрабат бе сменен принудително от ...

Дузпа в облаците лиши световното от първия стриптийз на стадиона

http://www.sportal.bg/news.php?news=730472

news picture
Невероятно нескопосано изпълнена дузпа от Кристиан Куева лиши Перу от точка срещу Дания и осуети първия стриптийз на стадионите в Русия. Скандинавците ...

Станимира Петрова и мечтата за олимпийския връх

https://gong.bg/oshte-sport/boyni-sportove/multimedia/video/stanimira-petrova-i-mechtata-za-olimpijskiia-vryh-492992

Олимпийският връх – това е мечтата на европейската ни шампионка по бокс Станимира Петрова. Боксьорката сподели в интервю за „Събуди се“ по NOVA за голямата си мечта – Игрите в Токио през 2020-а година. „Като дете нашите са търсили таланта ми и никъде не са го откривали, но в един момент всичко...

Милан с интерес към Гонсало Игуаин

http://www.novsport.com/news2829691_1032.html

Ако "росонерите" не бъдат изключени от турнира Лига Европа, ще се опитат да привлекат нападателя

Джокович на пътя на Гришо в Лондон

http://sporta.bg/dzhokovich-na-ptya-na-grisho-v-london

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще открие сезона си на трева на турнира Куинс в Лондон, който спечели през 2014 година. Гришо извади коварен жребий за надпреварата, на която дългоочакваното завръщане на корта ще направи местният любимец Анди Мъри. В първия кръг хасковлията ще играе срещу босненеца Дамир Джумхур, срещу когото има 2 победи от 2 мача, играни на твърда настилка.

Във втори кръг обаче евентуалният съперник на нашия ще бъде Новак Джокович. Ако успее да го победи, на четвъртфинал го очаква Томаш Бердих, а на полуфинал – Кевин Андерсън или Джак Сок.

ФИФА разреши плакатите в подкрепа на жените в Иран

http://www.sportal.bg/news.php?news=730471

news picture
Международната федерация по футбол (ФИФА) разреши плакатите, които призовават на жените в Иран да бъде позволено да посещават футболни мачове. По време ...

Бутонките: Match Day 04

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/butonkite-match-day-04-492990

Томислав Русев и "Без Бутонки" нямат умора покрай Световното по футбол. Вижте повече в новия епизод! ...

Марадона се извини за запалена пура на стадиона

http://www.sportal.bg/news.php?news=730470

news picture
Легендарният аржентинец Диего Марадона се извини за запалената пура по време на мача Аржентина - Исландия вчера (1:1). Пушенето на стадионите по време на ...

Левски приведе в приличен вид Сектор В

https://www.gol.bg/levski/2018-06-17/levski-privede-v-prilichen-vid-sektor-v

„Сините" може да ползват и на­ционалния стадион "Васил Левски" в Европа

Мондиал 2018 и детските футболни емоции

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/mondial-2018-i-detskite-futbolni-emocii-492989

Мондиал 2018 вече започна. Футболът е страст за милиони хора по света, а в голям процент и за най-малките. След като ви предложихме една от песните, посветени на Световното първенство по футбол с участието на Роналдиньо, сега ви предлагаме и детска песничка, която също е създадена в чест на Мондиала. Вижт...

Самба по часовник? Бразилия и Швейцария ще ни покажат

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/samba-po-chasovnik-braziliia-i-shvejcariia-shte-ni-pokazhat-492988

Неделният двубой в Ростов ще е първи на финали на Световно първенство за Бразилия след домакинския разгром от Германия преди 4 години с 1:7. Дунга замени първоначално начело на „Селесао“ Лиус Фелипе Сколари, но след два провала в Копа Америка дойде време за наставника на Коринтианс Тите. А под нег...

Модрич вкара гол номер 2400 на световни първенства

http://www.novsport.com/news2829671_1471.html

"Отличен старт на турнира за нас", заяви капитанът на Хърватия

Серхио Агуеро: Меси е просто човек

http://www.sportal.bg/news.php?news=730469

news picture
Нападателят на Аржентина Серхио Агуеро заяви, че всички в отбора подкрепят Лионел Меси, който изпусна дузпа при равенството 1:1 срещу Исландия на Мондиал ...

Юнайтед лепна 9-цифрена цена на Антони Марсиал

https://gong.bg/football-sviat/transferi/multimedia/video/iunajted-lepna-9-cifrena-cena-na-antoni-marsial-492987

Манчестър Юнайтед постави цена от 100 милиона паунда на своя френски ас Антони Марсиал, който изрази желание да напусне „Олд Трафорд”. През последните няколко дни взаимоотношенията между двете страни охладняха до точката, в която агентът на 22-годишния футболист Филип Ламболей публично обяви же...

Владимир Дубов без конкуренция на държавното по борба

http://www.novsport.com/news2829681_1019.html

До финала при тежките до 125 кг достигна Николай Щерев след три победи

Далич след успеха над Нигерия: Все едно бяхме у дома

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/dalich-sled-uspeha-nad-nigeriia-vse-edno-biahme-u-doma-492986

Старши треньорът на Хърватия Златко Далич изрази щастието си от победата над Нигерия в първия мач на състава на Мондиал 2018. "Атмосферата на стадиона беше страхотна, все едно играем у дома. Знаехме, че нашите фенове ще дойдат, но не очаквахме да са толкова много. Удоволствие е да не играе тук, жалко, че в ...

Байерн (Мюнхен) стана шампион на Германия по баскетбол и си осигури участие в Евролигата

http://www.sportal.bg/news.php?news=730468

news picture
Байерн (Мюнхен) завоюва шампионската титла на Германия по баскетбол за мъже. Тимът победи АЛБА Берлин със 106:85 и спечели финалната серия с 3:2 успеха.Така ...

Ивет Лалова с второ място на 100 метра на турнир в Швейцария

http://www.sportal.bg/news.php?news=730467

news picture
Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио се класира на второ място на 100 метра на турнира по лека атлетика "Citius" в швейцарския град Берн. ...

Модрич: Можем да вземем точка от Аржентина

http://www.novsport.com/news2829661_1471.html

"Знаем силните им страни, но победата над Нигерия ни даде увереност"

Чорлука иска четвъртфинал Хърватия - Русия

http://www.sportal.bg/news.php?news=730466

news picture
Защитникът на Хърватия Ведран Чорлука си пожела домакина Русия за съперник на четвъртфиналите на световното първенство. Чорлука, който е футболист на руския ...

Миналогодишната шампионка Дона Векич отпадна на полуфиналите в Нотингам

http://www.sportal.bg/news.php?news=730465

news picture
Защитаващата титлата си Дона Векич (Хърватия) отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на трева в английския град Нотингам с награден фонд 250 хиляди ...

Локомотив София чака Цветан Генков

http://www.novsport.com/news2829611_1007.html

“Още ми се играе, без значение къде", заяви футболистът

Преди Германия - Мексико: Началото на защитата

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/predi-germaniia-meksiko-nachaloto-na-zashtitata-492984

Германия ще започне защитата на световната си корона в неделя срещу Мексико в руската столица Москва, а арена на сблъсъка ще бъде стадион „Лужники“. Мачът от група F на Мондиала е от 18.00 часа. Развитието му можете да следите в GONG.BG. От 1994 година насам, Германия доминира в груповата фаза на световни ...

Познай резултата! Щом едно коте успява, можеш и ти

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/poznaj-rezultata-shtom-edno-kote-uspiava-mozhesh-i-ti-492983

Ако оракулът на Gong.bg ВладИмир можеше да си направи регистрация в „Познай резултата” – той обаче знае, че това е конфликт на интереси и затова не го прави – досега вече да е обрал няколко награди. Нужно ли е да казваме още нещо или сам ще се присъединиш към полето на прогнозите? Играта на Gong.bg д...

Милан проявява интерес към Гонсало Игуаин

http://www.sportal.bg/news.php?news=730464

news picture
Милан има интерес към нападателя на Ювентус и аржентински национал Гонсало Игуаин, съобщават италианските медии. Според Кориере дело Спорт ако Милан не бъде ...

Гернот Роор: Разочаровани сме, но Хърватия игра по-добре

http://www.sportal.bg/news.php?news=730463

news picture
Селекционерът на Нигерия Гернот Рооp остана разочарован от поражението с 0:2 от Хърватия, но призна, че съперникът е играл по-добре. "Разочаровани сме, но ...

Заглавията на Острова: Челси и Тотнъм искат Марсиал, Юнайтед му сложи цена от 75 млн. паунда

http://www.novsport.com/news2829651_1027.html

Бъдещето на Бейл в Реал изглежда по-светло с новия треньор, Хари Кейн иска да е като Дейвид Бекъм

Златко Далич: Аржентина ще играе с още по-голяма мотивация срещу нас

http://www.sportal.bg/news.php?news=730462

news picture
Селекционерът на Хърватия Златко Далич остана доволен от подкрепата на феновете при победата с 2:0 над Нигерия, като в същото време предупреди, че в следващия ...

ММС работи за участието на българските шахматисти на Олимпиадата в Грузия

http://nakratko.bg/category/40/161069/


Министерството на младежта и спорта (ММС) е предприело всички законови мерки за възвръщане на престижа на българския шахмат на международно ниво, където традиционно българските шахматисти са сред най-добрите в света, заявява министърът на младежта и спорта Красен Кралев в отговор на депутатски въпрос за участието на български шахматисти в 43-та Олимпиада по шахмат в Батуми, Грузия, предаде репортер на БГНЕС.

Владимир Дубов не даде точка до финала на първенството в Ловеч

https://gong.bg/oshte-sport/drugi-sportove/vladimir-dubov-ne-dade-tochka-do-finala-na-pyrvenstvoto-v-lovech-492981

Владимир Дубов не даде точка до финала на държавния шампионат по свободна борба в Ловеч. До момента световният вицешампион от 2013-а записа три победи с технически туш от по 10:0 - срещу алжиреца Кетеф Едине, който е на подготовка в европейския център в София, Байран Шабан и Димитър Рандев. Днес за титлат...

Лука Модрич се закани: Ще вземем точки от Аржентина

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/luka-modrich-se-zakani-shte-vzemem-tochki-ot-arzhentina-492980

Полузащитникът на хърватския национален отбор Лука Модрич е уверен, че тимът няма да загуби от Аржентина в следващия си мач на световното първенство. Хърватите победиха Нигерия с 2:0 снощи и са в добра позиция да продължат в следващата фаза. "Мачът с Аржентина ще бъде труден. Знаем силните им страни, но...

Мъркащият ВладИмир предрече 2 истински сензации!

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/myrkashtiiat-vladimir-predreche-istinski-senzacii-492979

Без да усетим кога мина времето, Световното първенство по футбол в Русия вече се намира в своя четвърти ден, а оракулът на Gong.bg – пухкавият ВладИмир става все по-дързък в своите прогнози. Не толкова малкото коте всъщност заложи на истинска сензация за първия мач на актуалния световен шампион Герман...

Намалиха заплатите на играчи във Верея

http://www.novsport.com/news2829621_1391.html

Бюджетът на Верея за новия сезон ще бъде нама­лен, като идеята е възна­гражденията да се плащат доста по-редовно

Губернаторът на Ростовска област със специален подарък за президента на Швейцария

http://www.sportal.bg/news.php?news=730461

news picture
Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев подари на президента на Швейцария Ален Берсе картина, на която са нарисувани всички футболисти от ...

Валядолид се завърна в Ла Лига

https://gong.bg/football-sviat/ispania/valiadolid-se-zavyrna-v-la-liga-492978

Отборът на Валядолид спечели промоция за испанската елитна дивизия след равенство с Нумансия 1:1 на реванша и общ резултат 4:1 в плейофа за влизане в Ла Лига. Нумансия поведе с гол в 87-а минута чрез Мануел де Морал, но Валядолид изравни в добавеното време с попадение на Хайме Мата. За последно Валядолид и...

Марадона: Започвали сме и по-зле

https://www.gol.bg/arzhentina-worldcup2018/2018-06-17/maradona-zapochvali-sme-i-po-zle

"През 1990 година паднахме на старта, но играхме финал", припомни Дон Диего

ЦСКА ще съди поляк за провален трансфер

http://www.novsport.com/news2829641_1040.html

"Армейците" се опакват на ФИФА за пропадналия трансфер на бранител

Модрич вкара гол номер 2400 на световни първенства

http://www.sportal.bg/news.php?news=730460

news picture
Капитанът на Хърватия Лука Модрич вкара гол номер 2400 на световни първенства. Плеймейкърът се разписа от дузпа за победата с 2:0 на Хърватия над Нигерия на ...

Лука Модрич: Ще вземем точки от Аржентина

http://www.sportal.bg/news.php?news=730459

news picture
Полузащитникът на хърватския национален отбор Лука Модрич е уверен, че тимът няма да загуби от Аржентина в следващия си мач на световното първенство. ...

Таксиметровият шофьор, който блъсна хора в Москва, заспал на волана

https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/taksimetroviiat-shofior-kojto-blysna-hora-v-moskva-zaspal-na-volana-492977

Таксиметровият шофьор, който блъсна пешеходци в центъра на Москва, не е бил пиян, съобщи московската пътна полиция, цитирана от ТАСС и Ройтерс. По-рано днес такси се вряза в тълпа пешеходци край Червения площад. Осем души бяха ранени, включително двама мексикански граждани, пристигнали в Русия за Монд...

Марадона: На Мондиал '90 започнахме със загуба, но стигнахме финала

http://www.sportal.bg/news.php?news=730458

news picture
Легендарният аржентинец Диего Марадона подкрепяше тима на Аржентина от трибуните на стадиона в Москва при равенството 1:1 с Исландия в първия мач на двата ...

Страници: 1 | 2

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване