01/11/19 18:24
(http://sporta.bg/)

Как олигархът Абрамович решил да купи Челси?

Руският олигарх Роман Абрамович е получил грешен съвет при евентуалното си желание да купи лондонския футболен клуб Арсенал, заради което е спрял избора си на друг клуб от английската столица – Челси. Твърдението е описано в книгата „Клубът: Как Висшата лига стана най-богатият и най-разрушителният бизнес в спорта“, написана от Джошуа Робинсън и Джонатан Клег.

Абрамович купи „Челси“ за 140 милиона лири през 2003 година. Според слуховете се е колебал между няколко отбора. Твърди се, че руският бизнесмен е направил запитване в швейцарската банка UBS за оценка на финансовите параметри на Висшата лига, с уговорката, че Арсенал категорично не се продава“.

Книгата твърди, че бившият директор на топчиите Дейвид Дейн е казал, че собствениците всъщност са били готови да продават на руснака.

В крайна сметка Абрамович купи Челси и наля стотици милиони в клуба, постигайки пет купи на Висшата лига, купа на Шампионската лига, Купа на Европа и други постижения.

Според книгата Абрамович се отказал от покупката на Тотнъм, след като видял града.

"Докато мерцедесът му се движеше по Тотнъмското шосе, той погледна навън и каза на руски, „Това е по-зле от Омск" – мрачен сибирски град, където притежаваше рафинерия“, пише в книгата.

Съдбите на трите клуба са известни, а Роман Абрамович отдавна не е посещавал мачове на Стамфорд Бридж заради проблеми с британската си виза.

trafficnews

Публикувана на 01/11/19 18:24 http://sporta.bg/kak-oligarht-abramovich-reshil-da-kupi-chelsi

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване