02/11/13 18:09
(http://www.klassa.bg/)

Патриция Кирилова с първа книга: "Да свалим маските"

Журналистката и ПР Патриция Кирилова, която има зад гърба си 15-годишна кариера в най-горещия ежедневник у нас "Нощен Труд", издава дебютната си книга "Да свалим маските", която излиза в началото на март.
" Свалянето на маските е доста болезнено изживяване, но без него няма как да продължим", категорична е авторката,  която с  първите си  интервюта през 1995 г. предизвиква доста дискусии, завършили в полза на обществото.  
Книгата събира коментарите й по най-горещите тема от деня, публикувани  в нейния блог 
http://patriciakirilova.blogspot.com/, който за кратко време постигна над 17 хиляди прочитания. Патриция съпоставя днешните скандални теми в обществото с 
15-годишния й опит на журналист в най- незаспиващия вестник в историята на журналистиката ни. 
 
Сред най-скандалните четива в книгата ще бъде фоторепортажът от Слънчев бряг " ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЛЪСВА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ" ( http://patriciakirilova.blogspot.com/2012/08/blog-post_11.html с голи снимки на чужди туристки, пияни и голи до кръста в центъра на курорта (не на плажа), като отговор до честите европейски укори към нас, че сме бедни варвари, които нямат място в Европа. 
Както и най-четените теми от нейния блог: " Има ли външен натиск да мълчим за древната ни история и защо е наш дълг да говорим за това?", " Дали Земята се променя и защо само малцина знаят какво се случва?", "Кубрат Пулев или как българин може да обърка света като откаже 5 милиона?", "КАКВО КРИЕ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ" и много други. 

Дори и първите заглавия на Патриция Кирилова от 1996 година днес звучат актуално - Вили Цанков: "Властта не може да се пребори с метастазите на престъпността", Пламен Тимев-Ганди: "Убийствата  ги правят политиците, а не групировките" и едно от най-важните и за жалост забравени послания на Дони, движението "Не на страха!", което събуди преди 17 години заспалото общество.
"По това време групировките управляваха реално държавата и нито една медия не се престраши да публикува призива на Дони. С него сме приятели  много преди да попадна в "Нощен Труд". Той дойде при мен с молба поне в нашия вестник да излезе писмото и интервюто с него. Тъй като за мен цензурата е най-голямото предизвикателство да пиша за това, за което не трябва да се пише, на другия ден "Нощен Труд" излезе с бунтарския призив на певеца. След това и другите медии публикуваха призива му.  След няколко месеца политиката ни се промени, правителството също", спомня си журналистката. 
Със стъпването на холивудската компания Ню Имидж у нас журналитската прави първите интервюта със световните звезди Жан Клод ван Дам, Уесли Снайпс, Лоренцо Ламас и много други. От 2005 г. тя е гост на най-престижния филмов фестивал в Кан, където прави интервюта с легенди като Морган Фрийман, Тарантино и др. 
След закриването на „Нощен Труд” тя за кратко се разделя с журналистиката, за да поеме съдружието в ПР-агенция ВИП Комюникейшън, която организира първите у нас луксозни яхтени, строителни и сватбени изложения. 
От септември 2011 г. Патриция е главен редактор и издател на първия вестник за величието на българския дух, без политика и негативни новини - ВЕЛИКА БОЛГАРИА. Седмичникът е плод на учредителите на сдружение Велика БОЛГАРИА, в което се включиха професори, доценти и учени от различни области на науката. 
От началото на юни 2012 г. Патриция е главен редактор и на първия вестник за малкия и средния бизнес "Позиция". "
Имам изграден поглед към жестоката реалност, в която живеем. Тя е толкова истинска, колкото всъщност сме приели да повярваме. Вярвам, че човек е творец по подобие на Създателя си и има задача, и мисия да прекроява този свят чрез даровете, инвестирани в него. 
Да помогнеш, да прегърнеш, да стоплиш, да нахраниш, да облечеш или да нарисуваш е една и съща творческа сила в различни спектри на светлината. Ние - хората, можем да бъдем светлина и тази светлина може да направи мнозина да виждат и това да донесе изцеление на болното човечество. ,казва авторката.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване