05/15/10 17:37
(http://velqn.com/)

AC/DC

Може да се каже, че съм фен на твърдата музика, но не може да се каже, че съм фен на AC/DC. Дори аз бих отишъл по-далеч опитвайки се да определя стила на групата като минимализъм в рок музиката.

Всъщност китаристът на групата Angus Young е колоритното изключение, което извежда AC/DC от минималистичния кръг. Изключение, което бих гледал отново и отново.

Сигурно тонове статии са изписани след концерта вчера – факт, един от най-добрите концерти правени в България. За мен беше дори странно, как хора, които буквално живеят по различни фестивали и концерти от години определяха това събитие, като най-грандиозното.

Аз няма да се опитам да преразкажа какво се случи снощи на стадион Васил Левски, просто ще напиша кратък коментар в няколко изречения.

1. Страхотно е да видиш пълен национален стадион, надявам се и футболните национали и ръководството на БФС да са били вчера, за да изпитат какво е усещането. Защото това може да се случи само по концерти вече.

2. Angus Young е страшен шоумен, притежава много добра физика и издръжливост.

3. Евала на организацията – това ми беше най-бързото влизане/излизане на концерт.

4. Замислям се, че шоу-то, което AC/DC прави, кара представленията на групи като Metallica да изглеждат сякаш са просто… на работа. (този лаф не е мой, причут в тълпата).

5. Въпреки голямата доза повтаряемост и монотонност в парчетата на AC/DC Angus Young разчупва за всички останали членове на групата. Соловите му изяви са великолепни.

6. Вокалът, Brian Johnson, също печели по точки и колоритност – неговия уникално дрезгав глас и визия направо са за завиждане, човекът е на 62 години.

7. На края на концерта имаше толкова много заря, че сякаш беше нова година.

Забавно приключение беше.

Публикувана на 05/15/10 17:37 http://feedproxy.google.com/~r/velqn/~3/vPjLgA08oIw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване