06/22/10 10:23
(http://desnite.eu/)

Силата е в правото, а не в по-силния

Проби се, най-сетне! На премиера най-после му се обърна езикът да каже, че няма да има руска петролна тръба, и че най-вероятно и работата с АЕЦ-Белене няма да се получи. Това беше очаквано, защото въпреки многобройните завои по въпроса с руските енергийни проекти, все пак правителството на ГЕРБ е част от западната система за сигурност и, рано или късно, трябваше да вземе мерки за ограничаване на руската експанзия, следваща руските енергийни проекти.

Озадачаваща беше голямата пауза след изявленията на Борисов. Нито Кремъл, говорителят на Русия в България, Георги Първанов, реагираха на часа, както би следвало да се очаква: решително, нанасяйки контраудар, напълно несъизмерим с първоначалната причина. Напротив, след няколкодневна пауза Първанов и различни БСП-говорители, свързани с енергийните интереси започнаха да намекват, че тепърва от Русия ще идат удари. Руснаците пък оттеглиха дребен чиновник от посолството си, за да дадат сигнал, че са недоволни.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване