06/23/10 13:02
(http://komitata.blogspot.com)

Ново начало

С радост ви съобщавам, че след близо година подготовка, най-накрая започвам работа по един много интересен проект - „Гражданска инициатива за намаляване на политическото лицемерие“. Ще извършвам тази работа от името на фондация „14-ти януари“, която основахме аз, Асен Генов и Илия Марков специално за целта.

Проблемът
Проблемът, който забелязахме и от който страда не само България, но при нас стои с пълна сила, е непоследователността на политиците когато обещават и когато изпълняват. На практика имат проблеми с паметта, а никой не се сеща да ги подсеща.

Решението
Основаваме сайт, който да помни вместо политиците какво са обещали да направят. Идва политикът на нашия сайт, цък на профила си, гледа какво е обещал и следващия път като говори, си спомня всичко.

Помощта
Написахме проект и след спечелен конкурс нашата идея срещна подкрепа в лицето на Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, за което сърдечно им благодарим.

Участие
Разбира се, политиците са много, а ние сме само двама – по проекта ще работим аз и Асен. Сами няма да насмогнем. Затова проектът ще бъде отворен за всеки да допринася в него, така че да служи като колективна памет за начина, по който се прави политика в България. А също така, защо не някой ден да бъде и някакъв извор на историческа или изследователска информация.

За това какво се случва около проекта ще ви уведомяваме в блога на фондацията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване