11/10/10 09:48
(http://vasvalch.com/)

Аз съм българче, обичам…

Кариера в България. Защо не?Точно този текст “скочи” в главата ми, когато за първи път чух за “Кариера в България. Защо не?“. Второто нещо, което се появи в празното пространство между ушите ми, беше Камен Воденичаров с “Не съм избягал“. Не бих обвинила никого в това, че иска да напусне Страната на Бойко, но аз изживявам темата лично, като всеки българин, учил в чужбина.

Малко въведение:

Кариера в България. Защо не?” започна през 2008 година. Това е третото издание на инициативата, която, смея да твърдя, всяка година се изнася на голи мускули от “Тук-там” и Back2BG. Най-голямото гориво за една инициатива е ентусиазмът на организаторите й, затова искам да похваля хората зад проекта за това, че той се случва вече трета година. “Кариера в България” е форум, който цели да срещне младите перспективни хора, които са инвестирали в образование в чужбина, но искат да се реализират у нас, с работодатели, които ценят качествения човешки капитал. Повече – на сайта.

Моето мнение

Учила съм в Холандия, скоро ще уча и във Великобритания. Само аз и родителите ми знаем за какви инвестиции става дума. И все пак (въпреки че не знам кога бих успяла да “избия” тази инвестиция) искам да работя в България. Разбира се, това е въпрос на личен избор. Но имам усещането, че е адски трудно за един млад специалист да намери компания, която е готова да му предложи адекватна реализация. Затова е важно готовите фирми и обучените специалисти да имат време и място, на което да се срещнат. Тази година няма да си търся работа. Но е добре да има форум, на който да я намеря – just in case. Тук няма да говоря колко е готино да работиш в България или колко бъркат тези, които отиват в чужбина – уважавам личния избор. Но ако съм в групата на непоправимите идеалисти, които искат да работят тук, трябва да имам възможност да го направя. Затова и аз ще кажа “Защо не?”

22 декември, 10:00, Интер Експо Център. Бъди там или бъди квадрат ;)



Още по темата:

  1. Обичам Америка!
  2. Добра Кариера, Добър Живот

Публикувана на 11/10/10 09:48 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/P53KNSvibmA/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване