01/28/11 10:00
(http://ganspace.blogspot.com/)

Right Persons - препоръчай точните хора


Както сме набрали сила да се запознаваме с готини нови онлайн проекти, няма как да пропуснем една нова социална платформа, която изглежда доста обещаващо. Днес иде реч за:

Right Persons - препоръчай точните хора

Започваме, разбира се, със защо е интересен този проект?

Криза е. Търсещите работа са повече от предлаганите работни места. Да си намериш работа стана изключително трудно, освен ако не си егаси редкия специалист с много опит и желание да работиш за без пари ;))) Освен това много хора си мислят, че не можеш да почнеш работа "без връзки".

В такива времена се раждат оригинални идеи като Right Persons.

"Социалната платформа и съвременно професионално решение за достигане до кандидати, които не търсят активно работа" е направена изключително проста и интуитивна за ползване. Сайтът е приятен, лесен за навигация и много бързо човек може да се ориентира къде е попаднал и какво иска да му каже сайтът. А какво иска да ни каже той?

Идеята на RP е хора да препоръчват други хора (обикновено свои приятели и познати) за свободните позиции, които се обявяват. По този начин, ако аз попадна на интересна позиция, за която познавам точния човек, мога много лесно да го препоръчам. Той ще получи писмо с моето предложение и ще прецени дали иска да кандидатства, като аз от своя страна мога да проследя целия процес в профила си. Готино. И ако препоръчаният от мен човек после е нает, печеля точки, за които мога да получа награди. Човекът щастлив, че съм показал хубава позиция и аз доволен, че имам кяр от цялата работа :)

Самите предложения за работа идват от секцията, в която работодател може да публикува свободна позиция. Отново - лесно за ориентиране и информиране. Но аз не съм работодател, така че с това до тук.

Повече за проекта можете да намерите на сайта. Аз само ще добавя, че това за мен е нов, много интересен и предполагам по-полезен начин за търсене на работа. Времето ще покаже.

Дерзайте! :)

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване