07/28/11 04:32
(http://raltchev.info/)

Преди малко повече от година…

… се измъкнах от гарата в Гьотеборг, Швеция. Огледах се, предлътнах тежко и се запътих към бюрото по транспорта. Трябваше ми един билет до мотела, в който щях да изчакам интервюто във Волво – в потискащо малка стаичка, с почти непрекъсната липса на интернет. Купих си бира от съседната ICA (нещо като нащата Billa) и се върнах в тесния затвор, за да подготвя представянето си пред журито в голямата автомобилна компания.

По подобен начин се почувствах и днес, щом най-накрая стъпих на летището в Дъблин. Надвиснали безжалостни облаци, нито едно познато лице, а още доста път за изминаване. Наредих се пред бюрото на Budget, за да взема своята количка, платих си и не след дълго се наместих зад волана. И самоувереността ми бавно започна да се връща. Усмихнатият продавач на вестници, който се промъкваше между колите на кръстовището, ме успокои, че съм на прав път. „Още 10 минути и си в центъра!“ Няколкото минути бързо станаха почти един час, докато намеря нашия мотел и докато разбера как да вкарам движещата се в лява лента кола до него.

Е, все пак успях.

Франк. Malen Heg. Говорихме си за хостелитэ, цените и изискванията. За България, турското робство, рязането на глави. За овцете и овчарите. За кравитэ, които купува в началото на лятото и после продава – неговите психиатри. Швейцарци, пъб, за компютрите и интернет.

Sligo, the white house, Daniel, WiFi, Tesco



Walking on the edge... - Един УеБлог на Иван Ралчев

Публикувана на 07/28/11 04:32 http://feedproxy.google.com/~r/WalkingOnTheEdge/~3/yBZinNz3feQ/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване