10/26/11 11:22
(http://ikonomika.org/)

Авиоотряд 28

Приходи: 0

Разходи: 7.2 милиона лева

Служители: 82

 

С проектобюджета на Авиоотряд 28 за 2012 г. в размер на 7 161.2 хил.лв. се осигуряват необходимите средства, гарантиращи изпълнението на полетите със специално предназначение, чрез предоставянето на висококачествено и ефективно авиационно обслужване с осигурен срочен, качествен и гарантиращ високо ниво на безопасност въздушен транспорт.


Защо има толкова персонал – 82 човека за 2 самолета и няколко хеликоптера, които летят само от време на време?

А 7.2 милиона бюджет – толкова ли е скъпо превозването? Това е двойно повече от бюджета на президента, например. С толкова пари могат да се купят хиляди самолетни билети, и то за първа класа. При това, през 2012 не се планира закупуване на нови самолети, в бюджета са само разходите за заплати и издръжка.

А защо има нулеви приходи? Защо ведомствата, които ползват самолети и хеликоптери, не плащат от собствения си бюджет? Така ще имат стимул да следят за разходите и ефективността.


Допълнение:

- тук пише за скандал, според който разходите за храна били 72 лева на човек

- структурата на персонала на авиоотряда преди 3 години (след това данните са изчезнали): Дирекция „Административни и финансови дейности и управление на собствеността“ – 13; Дирекция „Летателна дейност“ – 41; Дирекция „Авиационно-техническа“ – 35; Дирекция „Безопасност на полетите“ – 5; обща численост – 95 души. 

- освен това „Авиотряд 28“ стопанисва и управлява ВИП “А” Правителствена зала на Летище София за обслужване на официални лица и делегации по ред, определен с решение на Министерски съвет."


Допълнение 2: Миналата година шефът на Авиоотряд 28 е казал, че самолетите ще се дават под наем (мокър лизинг) когато не са нужни. Явно няма развитие по тази идея, защото за 2012 са заложени нулеви собствени приходи.




Блогът за икономика 2011

Публикувана на 10/26/11 11:22 http://ikonomika.org/?p=5889
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване