02/23/12 10:14
(http://eneya.wordpress.com/)

“Позитивно”

Когато за първи път попаднах на блога на на Altair, се замислих, че е един от единствените блогове (български), на които съм попадала, в които човек говори и зачеква темата за Хепатит С. Не че е точно табу… просто никой не говори по темата и се избягва. Историята й и публичността й са силно нужни. Както за промяната на отношението по темата, така и като отваряне на дискусията, на подаването на ръка на всички останали, които са били са или може да бъдат в подобна ситуация. Блогът й се превръща в книга “Позитивно” и днес, 23.02.2012, от 19:00, е представянето й, в Culture Beat.

Здрасти, казвам се Тошка. Приятно ми е да се запознаем.

Тази година ще стана на 31. Когато разбрах, че имам хепатит С, точно бях навършила 27 години. Минаха няколко века оттогава.
Работя като копирайтър в рекламна агенция. Завършила съм Факултета по журналистика. Имам брат. Трудно се контролирам, когато става въпрос за сметанов сладолед. Обичам да правя експерименти с външния си вид, като най-често го отнася косата.
За изминалите две години се чувствах уютно и сигурно в кожата на altair – поредният анонимен ник, който броди из нета. Поредният „някой”, което е твърде близко до „никой”. Мисля, че вече се уморих.
Благодаря на всички, които ме подкрепяха тук – някои като altair, други като Тошка.
Искам да ви поканя на представянето на „Позитивно” – книгата, в която този блог се превърна. Ще се радвам да се запозная с вас и на живо.

Filed under: култура уж, творчество, хуманизъм Tagged: culture beat, книга, представяне на книга, тошка, хепатит с
Публикувана на 02/23/12 10:14 http://eneya.wordpress.com/2012/02/23/positive/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване