04/01/12 15:13
(http://desnite.eu/)

Не се сърди на огледалото

Всеки ден избираме кои сме, в какво вярваме, какво правим. Изборите, които правим ни правят онова, което сме. Дори определят външния ни вид. Както казва великият Оруел: „На 40 имаш лицето, което си си заслужил”. Когато стигнеш на попрището жизнено в средата вече всички виждат, кой си.

Същото важи за правителствата. След средата на мандата си и правителството на ГЕРБ има физиономията, която си е заслужило. И все повече ще заслужава защото, поставено пред избор, не избира онова, което би избрал почтеният човек – или поне човекът, който не иска да плаши хората със сурата си.

Започна с демонстрации по гоненето на бандити. Но не подгони най-емблематичните и неприятни типове – групировката ТИМ, създадена от руски и български бивши военни в първите години на прехода. Запитан за ТИМ, Цветанов още в началото на мандата си съобщи, че не бил чувал за „тимаджиите”. Които междувременно развиват своите многобройни бизнеси с натиск и тормоз. Заграбването на Алея Първа във Варна е само най-емблематичният случай. Емблематично беше и това, че гражданите, протестиращи срещу безобразието бяха обявени за опасни за националната сигурност от местните органи на властта.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване