07/22/12 02:01
(http://socialevo.net/)

Съобщения предупреждават населението за бедствия

Съобщения предупреждават населението за бедствия

Интересна инициатива е започнала в САЩ, като най-големият мобилен оператор, AT&T, е сключил споразумение с Националната метерологична служба за информация, която да бъде разпространявана сред населението, а то да получава предупреждения за предстоящи природни бедствия. Става ясно, че системата ще бъде въведена в най-скоро време, но на този етап едва в три щата в САЩ. Целта на инициативата е да се постигне максимална усведоменост сред населението за идващи бури и катаклизми.

Една от компаниите, които ще подкрепят инициативата, е Verizon. Те заедно с AT&T ще се опитат да покрият голям периметър и да преценят дали системата ще се приеме и най-вече дали ще е полезна за жителите на САЩ. Проблемите, които възникват, са различията в операционните системи, които до голяма степен пречат за пълното приемане и консумиране на идеята, но специалистите смятат, че този проблем ще бъде преодолян.

Подобни програми могат само и единствено да привлекат положителни коментари. Ще бъде интересно да се видят резултатите от подобен ход, тъй като знаете колко често някои щати в САЩ биват връхлитани от природни бедствия, а населението няма време да реагира.

Снимка: BigDogDotCom

Подобни статии:

  1. Текстовите съобщения крият огромен риск от катастрофа
  2. Facebook страниците вече с лични съобщения
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване