07/25/12 20:17
(http://ivo.bg/)

Себичният Бойко ни лекува от себуреята на нашата наивност с гилотината на революциония си хумор

Знаете какво е харем, но харам на арабски значи срам. В харема на властта обаче у нас не занаят що е то харам.

Може да звучи остро, прекалено, направо провокационно, но причината нашият султан да си приказва свойски с раята като в неговата си баня е в нашата търпимост към манталите му на насилствен теляк. Търка ни гърба като да си е неговия ГЕРБ и не ни пита дали сме съгласни. По тази причина той се пошегува публично днес без задръжки с лекари в Бургас, оприличавайки ги на „касапи“.

Проблемът с тази баница не е, че той я яде. Има апетит, поднасяме му я и човекът консумира продукта, опечен във фурната на любезната ни всеядност.

Ако не е ясно, държа да изясня: намекът ми не е свързан с невъзможността да очакваме друго от Бойко Борисов, освен да се държи като Бойко Борисов. Въпросът е, че уважаваните обекти на неговите шегички, както лекарят, обявен от него за „як касапин“ в ролята на опериращ хирург на жертвите на атентата в Бургас, не реагират на унижението да преглъщат простотиите му.

Сигурно не е справедливо да поставям акцента под формата на упрек срещу получателите на „комплимента“, че не са реагирали. Но проблемът май е системен, а не частен случай. По същия начин, с напрегнати усмивки и „известно неудобство“, редица български получатели на ордени от ръката на (същевременно) презирания от тях агент Гоце ( всеки от тях, с които съм разговарял по въпроса, го нарича така) не намериха сили да му откажат, но намериха аргументи да обяснят публично, че няма нищо лошо да се гърчат в тази унизителна роля.

Един от тези наградени, засегнат от моето неразбиране на широко скроената им позиция да бъдат едновременно върли врагове на Гоце, но и приласкани от него с обезценена от точно това президентско докосване тенекийка, буквално уби дългогодишното ни приятелство в кратък като пистолетен изстрел телефонен разговор. И тогава се замислих за собственото си прегрешение да искам от хората да се различават от масата граждани на една страна, в която масово търпим да ни се подиграват от най-високо място избраните от народа за водачи на нацията примитиви, раздаващи награди и шамари на готовите да ги приемат с благодарна гнусливост.

С около два века закъснение Борисов упражнява върху нас революционния хумор на великата френска братоубийствена касапница , когато изобретената за целите на масовите екзекуции гилотина била наречена от нейния създател доктор Гилотен „най-доброто средство срещу пърхота“.С тази разлика, че Бастилията в нейния червеноармейски вариант си стърчи в центъра на София и „Генерала“ няма нищо против да минава покрай нея с преклонена главица.

Грешен съм, но съм убеден, че в критиката си по този въпрос не греша. За съжаление.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване