07/26/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Foursquare вече предлагат платена реклама – Promoted Updates

Още преди няколко месеца очакванията, че foursquare най-накрая ще предложат на компаниите някаква форма на реклама, бяха подхранени с обещанието, че ще научим повече през лятото. И това вече е факт. Считано от днес foursquare започват експеримент с някои от своите партньори в САЩ като Gap, Hilton, Old Navy. Те ще имат възможност да се възползват от платена версия на т.нар. Local updates, които foursquare пуснаха преди седмица.

Идеята е много проста и хитра.Идеята е много проста и хитра. Promoted updates ще се появяват в секцията “Explore” на мобилното приложение. Отивате там например да намерите подходящо място, където да изпиете една студена бира след края на работния ден. На база богатата информация за нашите предпочитания като например списъците, които сме си запазили, обектите, в които се чекираме и които харесваме, досегашната ни история във foursquare, както и поведението на нашите приятели foursquare ще ни предложи съобщение от бранд, към което по всяка вероятност бихме проявили интерес. Тук влияние ще оказва и мястото, на което се намираме, т.е. няма да видим оферта за намаление в ресторант в другия край на града.

Както казва за Ad Age Ноа Уайз, продуктовият мениджър на foursquare, грижещ се за инструментите за брандове и търговци, идеята на тези платени съобщения е да достигнат до правилните хора – нещо особено важно в днешния динамичен свят, в който сме залети от информация и търговски оферти.

Естествен въпрос е колко ще струва всичко това. Отговор все още няма. Foursquare ще търсят подходящ модел за формиране на цената на този тип реклама. По всяка вероятност или поне през тестовия период стойността на фактурите ще се определя от реакцията на нас, потребителите – ще зависи от това колко от нас са се чекирали в промотирания обект, отключили са даден “Special”, харесали са бранд или предложение и пр.

Ще е интересно да се види как работи това в България. Ако и вие сте любопитни да разберете повече за програмата, регистрирайте се тук. Между другото, пробвахте ли вече Local updates?

Снимка: foursquare

Подобни статии:

  1. Foursquare с нови възможности за бизнеса – Local updates
  2. Foursquare за BlackBerry вече и със събития
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване