07/27/12 06:23
(http://socialevo.net/)

YouTube пусна 4 милиона свободни видеа под CC

YouTube пусна 4 милиона свободни видеа под CC

Поредната прекрасна новина, свързана с видео социалната мрежа, YouTube, се появи в онлайн пространството преди броени часове. Става ясно, че от компанията са пуснали над 4 милиона видеа под защитата на Creative Commons, но с лиценз, който разрешава цялостно манипулиране и употреба на видео материалите. По този начин потребителите на YouTube ще могат да се възползват от това да обработват и използват различни видео материали така, че те да се превръщат в желаните от тях клипове.

Цифрата 4 милиона наистина говори много за това какво количество видео материали са пуснати за свободна употреба от YouTube. Все пак, ако трябва да сме още по-точни, става въпрос за 40 години видео, което е качвано от потребители от пускането на лиценза до днешни дни. Това число на практика показва колко обичан е този формат от онлайн потребителите. 

Потребителите на социалната мрежа ще могат да търсят видео материали в секциите на YouTube, които са под Creative Commons Attribution лиценз, който ще им позволи да ги използват за каквото си поискат. Все пак ви съветваме да четете лицензите, които виждате, а също така да внимавате за това да има наличен знак на Creative Commons, който в случая представлява „CC“.

Снимка: CC

Подобни статии:

  1. YouTube пусна подобрена образователна услуга
  2. YouTube пусна нов дизайн
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване