08/04/12 22:21
(http://desnite.eu/)

Опит за преразказ на интервю на премиера

Мисълта му скача от тема на тема, а речта му е пълна с чалгаджийско-футболни алюзии, които са неуместни за един министър-председател – така наскоро Александър Андреев, гледайки от далечна Германия, видя Бойко Борисов. От последното интервю на премиера, публикувано в съботния „Капитал” виждаме, че положението рязко се е влошило.

Подскачането между темите се е превърнало в монолог от типа „поток на съзнанието”, който въпросите на журналистите изобщо не успяват да насочат или държат в рамките на темата. Преувеличението се е превърнало в лъготене. Личи неспособността да се обсъждат принципни въпроси – всичко се свежда до несвързани разкази за отделни хора, ситуации и дори пейзажи.

Такова нещо не сме виждали от последните години на Тодор Живков.

Знам, че не е прието да се преразказват интервюта, за да бъдат изведени поантите; но случаят е достатъчно важен – деградацията на премиера създава такива рискове за всички нас – че няма как да не опитам.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване