08/04/12 13:18
(http://www.azcheta.com/)

През 2012 - 1,6 млн. лева за българските читалища

Министерството на културата обяви конкурс за подпомагане на дейността на читалищата, като субсидията по този проект е в размера на 1 600 000 лева. В тази сесия имат право да участват всички читалища, вписани в публичния регистър към министъра на културата и регистрирани съгласно изискванията на Закона за народните читалища.

Читалищата ще могат да кандидатстват с проекти за извършване на ремонтни или художествено-творчески дейности, с цел защита на културното наследство. Пари ще бъдат отпускани и за обогатяване на библиотечния фонд, поддържане на колекции с културни ценности и честване на юбилеи.

С приоритет при разпределянето на парите ще бъдат читалища, пострадали от природните бедствия през 2012, в които е наложително извършването на спешни ремонтни дейности.

Проектите трябва да бъдат изготвени по проектен фиш (по образец), който трябва да бъде подписан както от председателя на кандидатстващата институция, така и от кмета на общината, на чиято територия се намира тя. Готовите фишове трябва бъдат подадени в деловодството на Министерството на културата, придружени от копие от удостоверение за актуалното състояние на читалището. Крайният срок е 15 септември 2012 г.

Необходимите формуляри и всички правила за кандидатстване могат да бъдат намерени на страницата на Министерството на културата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване