08/07/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Как да популяризираме в интернет

Как да популяризираме в интернет

Все по-често се сблъскваме в практиката си в интернет с прекрасни материали на всякаква тематика, но винаги съществува един и същ проблем – те трудно успяват да пробият потока от безсмислена информация и спам, което ги прави едва уловими. Това е причината да дадем няколко съвета за това как да направите едно съдържание по-видимо в онлайн среда и то с минимални усилия. Цената, която ще трябва да платите, е малко време и, разбира се, месечната си такса за интернет.

Първото нещо, което трябва да направите, е да споделите съдържанието си в социалните мрежи. Не се притеснявайте от това да поставите линк към материала на стената си във Facebook и в потока в Twitter. Съветваме ви също така да си направите профили в социални мрежи като LinkedIn, Google+ и Pinterest. Трафикът, който идва от тези източници, е прекрасен, а самите читатели споделят и разпространяват още повече вашето съдържание.

Следващата стъпка е споделянето на материала в българските социални мрежи. Например да вземем svejo.net. Материалите, които намират място там, се радват на прекрасен трафик, а показатели като bounce rate и „средно време, прекарано в сайта“ показват отлични стойности. Причината са таговете, които на практика категоризират материала и го насочват най-точно. Вижте тук списък с българските социални мрежи.

Защо да не използвате и имейл и Skype. Ако информацията, която искате да разпространите, е наистина стойностна, силно ви съветваме да пуснете по едно изречение със съкратен линк до вашите контакти по Skype или по мейла. Не става въпрос да спамите наред, а просто да прикачите в писмата за деня изречение с линкове, така че те да достигнат и до хората, с които комуникирате често. Това ще бъде интересно и полезно за тях, а и за вас, тъй като ще ви докара трафик и още по-голям „reach“.

Снимка: Icons

Подобни статии:

  1. Социалните мрежи убиват романтиката
  2. Facebook и Twitter изместват 911?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване