08/13/12 02:00
(http://socialevo.net/)

Ще пострада ли YouTube от Copyright мерките?

Ще пострада ли YouTube от Copyright мерките

Както стана ясно преди няколко дни, Google излязоха с официално становище, че сайтове, които нарушават авторски права в една или друга сфера, ще бъдат наказвани. Самите санкции няма да са изваждане от резултатите на търсачката, но ще влияят върху позиционирането на нарушителите в SERPs. Преди ден обаче стана ясно също така, че Google няма да процедират по същия начин със своята видео социална мрежа, YouTube. По този начин компанията си запазва пълен контрол върху платформата.

От Google са категорични, че системата, която ще бъде приета за защита на Copyright правата в SERPs, няма да засегне YouTube. Това обаче не означава, че пиратско разпространено съдържание ще се появява лесно в социалната мрежа. Напротив. Както виждаме голяма част от видео материалите биват премахвани именно поради силния контрол на екипите на Google. 

Проблемът идва оттам, че видео съдържание, което е „пиратско“ или с други думи, нарушаващо Copyright права, няма да може да бъде наказвано от екипите, отговарящи за резултатите в SERPs. Оказва се, че ако видеото нарушава права, то може да се показва на първи места в резултатите на Google до момнта, в който не бъде напълно свалено от Copyright Center-ът на компаният,а отговаряща за YouTube.

Снимка: SocialEvo

Подобни статии:

  1. Google сваля в SERPs сайтове, нарушаващи Copyright
  2. Забраняват тотално конвертирането на видео от YouTube
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване