08/17/12 07:41
(http://ivo.bg/)

Българските угодници на Путин (пак) свалиха маските

Подкрепа за Пуси Райът в България

 

Новини

17/08/2012  Българи, подкрепящи каузата на руската група Пуси Райът (Pussy Riot) поставиха качулки върху главите на скулптури на войници от паметника на Съветската армия в София. Посланието е адресирано до посолството на Русия, българското правителство, парламента и медиите и е отправено от „група човеци“, които също така изпратиха снимки и текстове до Кафене.нет. По-късно днес руски съд трябва да произнесе присъдата срещу три момичета, изпели протестна песен срещу руския президент Владимир Путин в църква в Москва през февруари тази година. Известни музиканти като сър Пол Маккартни и Мадона се изказаха в защита на Мария Альохина, Надежда Толоконникова и Екатерина Самуцевич, който се заплашени от три години каторга. С днешния протестен акт ние искаме да покажем, че и България е солидарна със смелите членове на групата! Всички сме Пуси Райът, се казва в съобщението подписано от „Група човеци“.

 

В момента, когато колегите от Лондон са писали съобщението на Кафене.нет за проявата на солидарност в България маските на железните пазители на лъжата за съветското освобождение на България вече бяха свалени. В ранни зори, за да не видят повече българи как се изпълнява волята на българските власти да не „дразнят Путин“, както лично ми обясни по телефона на 28 март премиерът Борисов в отговор на въпроса ми защо не подкрепи инициативата за демонтирането на позорния монумент.

 

Така че угодниците на Путин могат да бъдат спокойни, има кой да бди над монументалното право на лъжата  да доминира над България. Това е очевидно добре известно на неизвестните извършители на маскирането, които са предпочели да не се подписват с имената си- вероятно са единствените в света, които едновременно демонстрират в подкрепа на трите рускини ( и по-точно в подкрепа на свободата, но също така се крият, защото знаят с кого ще си имат работа…

 

С този елемент на тайнственост изпълнителите на замисъла с маскирането , волно или не, демаскират пред света с какво България се различава от нормалността на истински свободните общества: тук се боим да назовем истината с истинското й име, ако то е съветско!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване