08/17/12 04:50
(http://socialevo.net/)

Завършеният Windows 8: тествайте безплатно за 3 месеца, докато решите дали си заслужава!

Покрай Windows 8 (както всеки голям продукт от голяма компания) се вдигна доста шум през последната година. Мненията в мрежата са по-противоречиви от всякога, като има бурни реакции дори от феновете на Windows. Но защо да се доверявате на произволни мнения от непознати, като Microsoft от днес ви предоставя възможност да тествате вече напълно завършената версия на новата операционна система безплатно?

Завършеният Windows 8: тествайте безплатно за 3 месеца, докато решите дали си заслужава!

През последните 11 месеца Microsoft демонстрира невероятна прозрачност към бъдещите си проекти и именно този, на когото залага най-много. Визирам изключително богатия блог Building Windows 8, поддържан основно и лично от Стивън Синофски (президент на Windows отдела на Microsoft), в който са описани най-подробно повечето от новите за Windows 8 функции. Прозрачността е и в това, че от началото до финала на разработването Microsoft предложи цели 3 публично достъпни и безплатни версии на 8 за изпробване. Става въпрос съответно за Developer Preview (пусната на 13 септември 2011), Consumer Preview (пусната на 29 февруари) и Release Preview (пусната на 31 май). Всяка от пробните версии позволяваше все по-широк поглед отвътре, като RP притежава практически всички функции на новата ОС. Която и от версиите да сте инсталирали, тя ще изтече и ще престане да бъде използваема точно след 5 месеца (на 16 януари).

Дотук с обобщаването, ето кое е новото!
Досега ентусиазираните покрай 8 знаеха, че (легално) ще могат да се сдобият с завършения продукт чак на 26 октомври. Другият вариант бе или да сте специален партньор на Microsoft, или да сте разработчик или IT специалист с платен (при това скъп) абонамент в MSDN или Technet. Е, все пак Microsoft реши да ни изненада (отново) приятно и да позволи всеки желаещ да получи ранен достъп да завършения Windows! Необходимо и достатъчно условие е да имате регистриран Microsoft акаунт (безплатно е). Имайте предвид, че тази пробна версия на готовия продукт ще бъде валидна само за 90 дни, но пък като се замислите, това са си цели три месеца! Например, ако инсталирате днес, ще се радвате на пълнофункционален Windows 8 до 14 ноември, което е 19 дена след пускането на 8 по магазините.

Дори да си закупите лиценз за Windows 8 от 26 октомври (а цените ще бъдат мотивиращо ниски), няма да можете да го приложите към тази пробна версия и да премахнете 90 дневното ограничение. Ще се наложи преинсталиране при всички случаи. Ако сте сигурни какво правите, то ще намерите ликовете за изтегляне най-долу в ето тази страница.

Малцина са ентусиастите, които се чувстват достатъчно уверени, за да си инсталират нова операционна система, а други не биха си позволили да отделят от времето си само в името на единия тест. Трети притежават и двете качества, но пък не са убедени, че Windows 8 си заслужава усилията и не знаят за предимствата му. За всички от гореописаните подготвям специален поглед отблизо, който ще опише подробно всички нови функции на Windows 8 и там ще обясня как точно се използват те. Вярвам, че предстоящата статия ще убеди повечето от вас да забравят за единадесетгодишния Windows XP. Очаквайте статията в близките дни само в SocialEvo.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване