08/17/12 09:15
(http://www.azcheta.com/)

Партньорските програми за продажба на книги – новият хит

Партньорските програми за продажби на книги и други продукти (affiliate programs) в от доста време са навлезли масово на пазара. През последните месеци обаче се появиха няколко нови проекта, които се очаква бързо да наберат популярност, съобщават от сайта Digital Book World.

Като допълнителна цел тези проекти са си поставили задача и да намалят пиратството и да популяризират законното разпространение на книги и музика, така че всички да печелят от това – включително и потребителите. Смята се, че този тип проекти предоставят много добра възможност на нови автори да се позиционират на пазара.

Booksliced е сравнително нов сайт, който стартира преди няколко месеца с главната идея да предлага на потребителите си книги на приемливи цени. Сега те стартираха своя партньорска програма, в която потребителите могат да споделят линкове към книги със своите приятели и да получават ваучери за пазаруване от Amazon.

Другият подобен проект, TellMyFriends, представлява схема от типа “пирамида”. Там потребителите могат да споделят легално музика и книги с приятели, като за всеки потребител изтеглил нещо от техен линк, получават комисионна.

През юли стартира бета версия на партньорската програма за продажби – ReKiosk, която позволява на всеки да отвори свой „павильон“ в сайта и да продава музика и книги. Там писателите получават 95% от приходите, ако сами продават директно на феновете. Ако някой друг продава чужди произведения в своя „павильон“ той получава 25%, а авторът - останалите 75%.

Лидер обаче още дълго ще останат Amazon с тяхната партньорска програма Amazon Associates, даваща комисионна при купуване на книга или друг продукт през сайта или линк на партньора.

У нас партньорска програма за продажба на книги има веригата Хеликон, от която се възползват някои от най-добре рекламираните електронни книжарници. На този етап обаче “Хеликон” изискват сериозна първоначална такса и доста висок за родните стандарти гарантиран месечен оборот, което прави програмата неподходяща за стартиращи е-книжарници.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване